Vanmall AVM ne zaman açılacak?

2010 yılında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van İl Özel İdaresi yerinde temeli atılan, 2019 yılında tamamlanarak açılışı yapıldıktan sonra bir türlü beklentileri karşılayamayarak 2 kez isim değiştiren Van Park AVM Ocak ayında yeniden isim değişikliğine giderek Vanmall ismini almıştı. Büyükşehir Belediyesi ve GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık firması ortaklığıyla tadilat çalışmalarının yapılıp Mart ayında yeniden hizmete açılması planlanan Vanmall AVM'nin açılışı yılan hikayesine döndü.

Büyükşehir Belediyesi ve GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık firması ortaklığıyla yeniden hizmete açılması planlanan, 2010 yılında temeli atılan ancak beklentileri karşılayamayan Van Park AVM yine Vanlıları hüsrana uğrattı. Gazetemize konuşan vatandaşlar, Ocak ayında Van Park isminin değiştirilerek Mart ayında açılışı yapılacağı yönünde açıklamaların yapıldığını ancak aradan 3 buçuk ay geçmesine rağmen açılış yapılmadığını söylediler.

“DEVLETİ ZARARA UĞRATANLAR HESAP VERMELİ”

Van Park AVM'nin akıbetinin Vanlılar arasında üzüntü yarattığını söyleyen vatandaşlar, “Van'da son yıllarda yapılan en kötü işler arasında maalesef Van Park AVM yer alıyor. 2010 yılında temeli atılan, 2019 yılında hizmete açılan Van Park AVM maalesef beklentileri karşılamadığı gibi harcanan onca emeğe ve milyonlara yazık oldu. Cumhuriyet Caddesinin gözde yerlerinden olan bir yerde yapılan ve atıl durumda kalarak esnafların ve halkın tepkisini çekiyor. Van Park AVM'de elektrik, su, asansör, yürüyen merdivenlerin çalışmaması gibi sorunların yanında ruhsat sorunu vardı. Esnaf ve vatandaşlar arasında ciddi mağduriyet oluşturdu. Ocak ayında Van Büyükşehir Belediyesi ve GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık yetkilileri bir araya gelerek tadilat çalışmalarının yapılıp yakın zamanda hizmete açılacağını ifade ettiler ancak aradan 3 buçuk ay geçti. Henüz yapılan bir şey göremedik. Kamuoyu da bilgilendirilmiyor. Şuan tamamen umutlu bir şekilde bekliyoruz. Ancak gelin görün ki milyonlar harcanarak devleti zarara uğratanlar hesap vermelidir. Van birilerinin deneme tahtası olmamalıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla yapılan bu yatırımların sıfır hatayla hayata geçirilmesi gerekir. Milyonlar harcanarak büyük zarara yol açan Van Park AVM'nin proje çalışmalarında kimin hatası varsa tespit edilip gereken işlemler yapılmalı. Umarız Büyükşehir Belediyesi ve GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık yetkilileri bir an evvel açılışla ilgili kamuoyunu bilgilendirir” diye konuştular.

5 Ocak 2023 tarihinde Elite World Otel'de düzenlenen Van Park AVM lansman toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik, GLA Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Müşaviri Avukat Duygu Ortaköylü, iş insanları ve çok sayıda davetli katılmıştı.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ve GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık yetkilileri açıklama yaparak tadilat çalışmalarından sonra Van Park AVM'yi Vanmall ismiyle hizmete açacaklarını ancak aradan 3 buçuk ay geçmesine rağmen açılış yapılmadığı gözlenlendi. BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme