VANSESİ 82 YAŞINDA

Yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren doğru ve güvenilir habercilik ilkesinden ödün vermeyen Van halkının gözü, kulağı, sesi ve buluşma adresi, Van'ın en çok okunan gazetesi Vansesi Gazetesi, 82 yaşına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. Vansesi Gazetesi aynı zamanda Van'ın 82 yaşına ulaşabilen biricik ticari markası, köklü müessesi olmanın da haklı gururunu değerli okurları ve Vanlılarla yaşıyor.

Vansesi Haber Merkezi

Gücünü yalnızca değerli okurlarından ve Vanlılardan alarak, Basın Ahlak İlkelerinden ödün vermeden yalnızca gazetecilik yapan Vansesi Gazetesi 82. yaşa ulaşmanın haklı gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor.

Cumhuriyet sonrası Van'da yayımlanan ilk gazete olarak 21 Temmuz 1937 tarihinde "Yeni Yurd Van" ismiyle basın hayatına başlayan, 1943'de "Van", 1948'de "Vansesi" ismiyle gazetecilik mesleğini günümüze kadar sürdüren Vansesi Gazetesi Van'a hizmet aşkıyla görev ve sorumluluğunu yerine getirmenin mutluluğu içinde. Bünyesinden onlarca gazeteci yetiştiren Vansesi, Van'da gazeteciliğin lideri olmaya davam ediyor.

"Vansesi çizgisinden dün de bugün de ödün vermeden yoluna devam etmiştir"

Vansesi'nin 82. yıla ulaşmasının Van'ın, Vanlıların ve okurlarının ortak başarısı olduğunu kaydeden gazetemizin imtiyaz sahibi Erdal Perihan, Vansesi'ni 82 yaşına ulaştıran gücün tarafsız, bağımsız, özgür gazetecilik anlayışı ve tükenmeyen Van sevgisi olduğunu belirtti.

Vansesi'nin Türkiye Cumhuriyeti ve Van tarihinin ve demokrasi yolculuğunun en önemli yerel taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Perihan, "Vansesi'nin bu anlamlı güne ulaşmasında her zaman yanımızda olan değerli okurlarımıza ve Van halkına teşekkür ediyoruz. Vansesi olmak kolay olmadı. Van'ın yokluk, yoksulluk dönemleri olan 1937 yılının 21 Temmuz günü bugün bulunduğu adresinde yayın hayatına başlayan gazetemizin 82. yılını heyecanla kutluyoruz. Gurur ve onur dolu anlamlı güne ulaşmanın sevinç ve heyecanını birlikte yaşıyoruz. Vansesi Gazetesi 82 yıl önce hangi amaçlar ve gazetecilik ilkeleriyle yayın hayatına başlamışsa bugünde aynı amaç ve ilkelerle yoluna devam etmektedir. Vansesi'ni 82 yaşına ulaştıran güç tarafsız, bağımsız, özgür gazetecilik anlayışıdır. Çok zor koşullar geçirmesine rağmen Vansesi, çizgisinden dün de bugün de ödün vermeden gazeteciliğe devam etmiştir. Gazetemiz 82 yılda şehrimizin kültürüne, ekonomik ve sosyal gelişmesine, toplumsal barışına önemli katkılar sağlamıştır. Gazetemiz Van'ın sorunlarını, çözüm yollarını her zaman olduğu gibi bundan sonrada sahiplenerek gündeme getirmeye devam edecektir."

"Vansesi bayrağını onurla taşıyoruz"

Erdal Perihan, "Rahmetli İlyas Kitapçı ve aynı zamanda Van Ticaret ve Sanayi Odası kurucu başkanı olan rahmetli babam Remzi Perihan ile birlikte yayın hayatını sürdüren gazetemiz, zor koşullarda Van'ın ve Van halkının kültürel kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, sorunlarını gündeme getirerek çözüm bulmak, sesini duyurmak üzere gazetecilik yapmışlardır. Vansesi'ni kuran değerli büyüklerimizden aldığımız bayrağı bugün onurla biz taşıyoruz. Gerçek sahibi okurları ve Van halkı olan Vansesi, 82 yıllık yayın hayatında yazan, okuyan, düşünen, tartışan katılımcı entelektüel bir şehir toplumunun oluşmasına önemli katkılar sağlamıştır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile toplum arasında köprü görevi yapan Vansesi, yerelde tutarlı, nitelikli siyasetin yapılmasında, yerel sorunların merkeze aktarılmasında önemli başarılara imza atmıştır. Van'ın 82 yıllık ticari markası olan gazetemizi gelecek kuşaklara güçlendirerek devredeceğiz. 82. yılımızı kutlarken kuruluşumuzu gerçekleştiren büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Vansesi'ne güç katan değerli yazarlarımıza, çalışanlarımıza, gazetemizin bugünlere ulaşmasında tükenmeyen sermayemiz olan saygıdeğer okurlarımıza, her koşulda yanımızda olan kadirşinas dostlarımıza, değerli Vanlılara teşekkür ediyorum. Vansesi Gazetesi 82. yılda okurları ve Van'a yakışan günlük gazete, internet sitesi ve sosyal medya ortamında daha kaliteli gazetecilik yapma çabası içinde olacaktır. Şartlar ne olursa olsun; Vansesi, Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği demokratik, laik yoldan sapmadan Van'ın sesi olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Vansesi yalnızca gazetecilik yapmaktadır"

Vansesi'nin 82 yıldır Van'ın ve Van halkının dertlerini dert, sevinçlerinde mutluluk duyduğunu belirten Yazı İşleri Müdürü ve Köşe Yazarı İkram Kali, "Vansesi ilk gazete olmanın yanında Van'ın gurur duyacağı köklü ticari markasıdır. Bağımsız, özgür ve tarafsız yayın kuruluşu olarak 82. yıla ulaşmanın mutluluğunu değerli okurlarımızla birlikte yaşıyoruz. 21 Temmuz 1937 günü zor koşullarda 'Yeni Yurt Van' ismiyle yayın hayatına başlayan Vansesi kendi ayakları üzerinde durarak bugünlere ulaşmıştır. Vansesi, geçen zaman içinde ne bir siyasetçiyle, ne bir finansörle, ne bir ideolojik zümreyle ne de çıkar sağlayan kişilerle etik olmayan, gazetecilikle bağdaşmayan ilişkiler içine girmemiş, kendi öz gücü ve okurlarının destekleriyle 82 yaşına ulaşmıştır. Vansesi o nedenle her zaman bağımsızdır, özgürdür, güçlüdür. Vansesi halk adına halktan aldığı güçle yalnızca halk için gazetecilik yapmaktadır. Vansesi yerel siyasetçiler, iş adamları, yazarlar, şairler, araştırmacılar için aynı zamanda akademidir. Vansesi kentimizde demokrasinin, hoşgörünün, toplumsal gelişmenin, adaletin, kalkınmanın yılmaz savunucusu olmuştur. Vansesi okuru olmak bundan dolayı ayrıcalıktır "

İkram Kali, "Van'ın sorunlarını beklentilerini ve gelişmesini, toplumun menfaatlerini her zaman ön planda tutan Vansesi Gazetesi güncel köşe yazılarıyla her gün okuyucularına ulaşmaktadır. Van sesi, ilimizin sorunlarını, gelişmesini, kalkınmasını ele alan, ilgi çekici röportajları, Van kültürünü, sosyal ve ekonomik hayatı önemseyen haberleri, günlük bulmaca köşesi, güncel spor haberleri ve spor sayfası, sağlık, ilan, taziye ve vefat köşesi, kent rehberi, dini bilgilerin yer aldığı yazılarla okuyucularına okunabilir bilgi ve haber dolu bir günlük gazete sunmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Gazetemizle eş zamanlı olarak internet sitesi, sosyal medya Facebbok, Twitter üzerinden gazetecilik ve kültür hizmeti vermekteyiz. İlkeli, tarafsız, bağımsız, özgür ve objektif gazetecilik anlayışıyla yayın hayatını sürdüren Vansesi internet haber sitesi, sosyal medya sayfaları geniş kitleler tarafından ilgiyle takip edilmektedir" dedi.

"Gazetemizin gerçek sahibi Van halkıdır "

Vansesi'nin etkili, karşılık bulan haberleri köşe yazıları sayesinde kentimizin önemli birçok sorununu çözüme kavuşturduğunu söyleyen Kali, "Yalana, iftiraya, şantaja ve çıkar ilişkilerine bulaşmadan yalnızca gazetecilik yapan Vansesi, güçlü sermayelerle kurulan ve desteklenen ulusal gazetelerin yaşam mücadelesi verdiği, yerel gazetelerin ardı ardına kapandığı bir dönemde bütün imkansızlıklara, ağır maddi ve manevi olumsuz koşullara rağmen 82 yaşına ulaşması Van ve Vanlılar adına övünç kaynağıdır. Tarih bu özverilerle elde edilen başarıyı günü geldiğinde yazacaktır. Gazetemizin 82 yaşına ulaşmasında, başarılarında ve yaşatılmasında imtiyaz sahibimiz Erdal Perihan'ın Van sevdasıyla, kentimizin marka değerine verdiği önem doğrultusunda sağladığı maddi ve manevi fedakârlıklar sayesinde olduğunu belirtmek isterim. Vansesi sırdan bir işletme, gazete değildir. Vansesi kentimizin hafızasıdır. Vansesi, Van kalesine dikilmiş sancak misali kentimizin üzerinde dalgalanmaya devam edecektir. Daha kaliteli gazete, daha başarılı gazetecilik için bilişim çağının gereklerini yerine getirmeye azami gayret göstereceğiz. Nice kuruluş yıldönümlerine. Vansesi'ni bugünlere taşıyan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme