Vansesi bakanlığı harekete geçirdi

Vansesi gazetemiz tarafından yeni imar planı ile ilgili aldığımız dolandırıcılığa ilişkin duyumlar, iddialar ile ilgili 11 Ekim 2012 tarihinde “ Bakanlıktan Uyarı” başlığı ile manşetten duyurduğumuz haber ses getirdi. Haberimiz sonrası pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dün de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü yeni bir açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü yeni imar planı ile ilgili vatandaşları uyararak, haksız menfaat sağlamak amacında olan kişi ya da kişilere itibar edilmemesi istedi.
Yapılan açıklamada, Van İli ve çevresinde 23 Ekim ve 6 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremler sonrasında kentte sosyal, kültürel ve ticari hayatın normale dönmesi amacıyla Van merkez ve çevresi ile Erçiş ilçesinde 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde imar planı ihalelerinin yapıldığı belirtildi. Söz konusu planlar tamamlanma aşamasında olduğu belirtilen açıklamada “Ancak, Bakanlığımızca yürütülen planlama çalışmalarına ilişkin olarak asılsız ve mesnetsiz vaatlerle değerli halkımıza haksız menfaat sağlamak amacı ile yaklaşan kişi ya da kişilere itibar edilmemesi ve bu kişiler hakkında Bakanlığımız ve Van Valiliğinin mutlak surette bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır” diye belirtildi. Vansesinin haberi: http://www.vansesigazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=3360

vanhaber, van, haber, van haber

bakanlık, arsa, uyarı, manşet, plan, proje

Bakmadan Geçme