Vanspor, 1461 Trabzonspor deplasmanında

Geçtiğimiz hafta sahasında Zonguldak Kömürspor'u 1-0 yenerek liderliğini sürdüren Vanspor, bu hafta deplasmanda 1461 Trabzonspor'a konuk oluyor.

TAKİP ET

Vanspor, ligin 7'inci haftasında deplasmanda 1461 Trabzonspor'a konuk olacak. 8 Ekim Pazar gün saat 14:30'da Trabzon Ortahisar Yavuz Selim Stadında oynanacak karşılaşmayı; Doğu Yılmaz, Bülent Korkmaz, Servet Bozkurt ve Ahmet Turan Timuroğlu hakem dörtlüsü yönetecek.

Teknik direktör Mustafa Sarıgül sorumluluğunda Şahabettin Özarslaner Tesislerinde hazırlıklarını sürdüren Kırmızı Siyahlı temsilcimiz sahadan galip ayrılmak istiyor.

Vanspor ligin 6'ıncı haftasında sahasında Zonguldak Kömürspor'u 1-0 mağlup ederken, 1461 Trabzonspor deplasmanda Diyarbekirspor'u 1-0 mağlup etmiş.

Vanspor ligde oynadığı 6 maçta 6 galibiyet alarak 18 puanla liderlik koltuğunda otururken, rakip fileleri 10 kez havalandırıp kalesinde 2 gol gördü.

Ligin üçüncü haftasını bay geçen 1461 Trabzonspor oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak, 10 puanla yedinci sırada yer alırken, rakip fileleri 6 kez havalandırıp kalesinde 1 gol gördü.

Vanspor, Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Bertuğ Bayar, Ahmet Ülük, Muhammed Ali Doğan, Emre Öztürk, Erdem Seçgin, Zafer Göktuğ Erdem, Medeni Bingöl ve Burak Kavlak onbiriyle çıkması bekleniyor.

UĞUR CAN 1461 TRABONSPOR'DA FORMA GİYİYOR

Vanspor'un eski futbolcularından Uğur Can ve Utku Şen 1461 Trabzonspor takımında forma giyiyor.

2022-2023 futbol sezonunda Somaspor'dan Vanspor'a büyük umutlarla transfer edilen ancak oynadığı vasat futbolla beklentilerin altında kalan, 2023-2024 futbol sezonu için Vanspor'la anlaştıktan sonra karar değiştirip 1461 Trabzonspor'la anlaşarak 1461 Trabzonspor forması giymeye başladı.

Somaspor'dan büyük umutlarla transfer edilen Uğur Can, Vanspor formasıyla 2022-2023 futbol sezonu birinci devresinde oynadığı 13 maçta 1 gol, ikinci devre oynadığı 21 maçta 9 gol kaydetti.

Vanspor formasıyla toplam 34 maçta görev alan Uğur Can 2 bin 337 dakika sahada top koşturdu. Zaman zaman kaçırdığı gollerle taraftarın tepkisini çeken Uğur Can, Kırmızı Siyahlı temsilcimizle 2023-2024 Futbol sezonu için anlaşmış fakat transfer çalışmalarını sürdüren 1461 Trabzonspor'la 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. Uğur Can 1461 Trabzonspor formasıyla ligde oynanan 6 haftalık periyotta ilk onbirde şans bulamadı.

VANSPOR'A YENİ SPONSOR

Van'a ve Vanspor'a desteğiyle gönüllere taht kuran Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ürüm, Vanspor'a isim sponsoru oldu.

Vanspor'dan yapılan açıklamada “Vanspor Futbol Kulübü isim sponsorluğu konusunda Vefa Group ile anlaşma sağlamıştır. Desteklerinden dolayı önceki dönemki 2. Başkanımız Veysel Ürüm'e teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

1461 TRABZONSPOR HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

1461 Trabzonspor, teknik direktör Ercümend Coşkundere yönetiminde Ortahisar Yavuz Selim Stadı'nda Vanspor ile karşılaşacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Bordo Mavili ekip ısınma hareketleri ile başlayan antrenmanda, taktiksel ağırlıklı çalışma gerçekleştirdi.

Taraftarlara çağrıda bulunan 1461 Trabzonspor, “Yavuz Selim Stadı'nı dolduralım. 90 dakika 1461 Trabzonspor'umuza destek olalım. 1461 Trabzon FK'mızın, 8 Ekim Pazar günü, saat 14:30'da, Ortahisar Yavuz Selim Stadı'nda oynayacağı Vanspor FK maçında, tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Bu karşılaşmayı, siz taraftarlarımızın desteğiyle kazanıp, zirve yürüyüşümüzü sürdürmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

VANSPOR'A LİDERLİK YOLUNU AÇAN KIRKLARELİSPOR'DAN AYRILIK

Vanspor'un grubunda mücadele eden Kırklarelispor, teknik direktör Bilgin Erdem ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Ligde 1 puanla sonuncu sırada bulunan, kötü günler geçiren Kırklarelispor, teknik direktör Bilgin Erdem'le yollarını ayırdığını açıkladı.

Kırklarelispor Kulübünden yapılan açıklamada, teknik direktör Bilgin Erdem'in yanı sıra sportif direktör Murat Baytaroğlu, antrenör Hakan Güvençer, kaleci antrenörü Ali Özçelik ve kondisyoner Engin Yılmaz'ın da görevlerinin sona erdiği ifade edildi.

Açıklamada, teknik ekibe kulübe vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür edildi.

Kırklarelispor ligde oynadığı 6 maçta henüz galibiyetle tanışmazken, 1 beraberlik, 5 mağlubiyetle 1 puanla on dokuzuncu, sonuncu sırada yer alıyor. Temsilcimiz Vanspor'a ligin 5'inci haftasında 2-1 yenilerek liderlik yolunu açan Kırklarelispor rakip fileleri 3 kez havalandırıp kalesinde 13 gol gördü.

ESENLER EROKSPOR-DİYARBEKİRSPOR MAÇININ SAATİ DEĞİŞTİ

Ligde lider Vanspor'un en yakın takipçisi namağlup yoluna devam eden Esenler Erokspor sahasında Diyarbekirspor'u konuk edecek. TFF, 8 Ekim Pazar günü oynanacak karşılaşmanın saatinde değişikliğe gitti. İki kulübün kendi aralarında anlaşması ve bunu talep etmesi üzerine daha önce saat 19:00 olarak açıklanan başlama saati 18:00'a çekildi. Karşılaşma İstanbul Esenler Erokspor Stadyumu'nda oynanacak.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR YÖNETİMİNDEN DESTEK ÇAĞRISI

Vanspor'un en yakın takipçilerinden Nazilli Belediyespor'da yönetim, çağrıda bulunarak, “Başarı Nazilli'nin başarısıdır” diyerek destek istedi.

Nazilli Belediyespor Başkan Yardımcısı Şahin Kaya, tüm camiayı tek yürek olmaya ve takıma sahip çıkmaya davet ederken öte yandan da süreci değerlendirerek kulübün geleceği açısından yapılacak çalışmalardan söz etti.

Ligin devre arasında olağanüstü genel kurula gidileceğinin de altını çizen Başkan Kaya: “Kulübün satış sürecinde ve istifasından sonra da bir süre beraberdik. Kulübün yeni başkanı ve yeni yönetimi olarak geçen 15 gün süresinde yaklaşık 2 milyon TL para topladık. Kulübümüzün borçları var. Her yönetim borç ve enkaz bırakarak gitti. Amacımız kulübü bir an önce siyasetten uzak tutarak şirketleştirmek. Esat Ergüler başkanımızdan kalan 804 üyesi ile profesyonel yapıya uygun olarak şirketleşmeye gitmek için önce üyelerimizin durumunu düzletecek ardından da şirketleşmek için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Belediyemizin yasal süreç nedeniyle kulübe maddi destek olma şansı yok. Biz Nazilli tarafından yalnız bırakılmak istemiyoruz. Nazilli Belediyespor düşmanlığı yapılmasını istemiyor, aksine harekete geçerek takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Kulübü yeni yönetime devrettiğimizde artı 15 milyon TL gibi bir rakamla bırakabilmek için sponsor çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, tüm camiaya destek çağrısında bulunarak: “Geçtiğimiz zorlu süreçte görev alan herkese öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Nazilli Belediyesi'nin kulübe desteğini yasal nedenlerle geri çekmesi zorunluydu. Bu süreçte takım üzerine aşırı derecede saldırı oldu. Biz bu işte profesyonelce davrandık. Şu anda iyi giden bir takım var ortada. Çünkü iyi işler yapıldı. 10 günde kurulan bir takımla bu başarı elde edildi. Her şeyin para olmadığını burada gördük. Bundan sonraki süreçte kulübün şirketleşmesi konusunda çalışmaları sürdüreceğiz. İnşallah bu takım şehrin takımı olarak başarıdan başarıya koşacaktır. Tek isteğimiz köstek değil destek olunması. Ben buradan tüm camiayı Nazilli için takımımıza desteğe çağırıyorum” dedi.

BUCASPOR'DA YASİN ÖZTEKİN SUSKUN

Yaz transfer döneminde büyük umutlarla transfer edilen Yasin Öztekin, Bucaspor 1928 formasıyla çıktığı 5 maçta henüz golle tanışamadı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bucaspor 1928, ilk 6 hafta itibarıyla 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak topladığı 9 puanla ligde 8. sırada bulunuyor.

Teknik Direktör Ahmet Yıldırım yönetimindeki İzmir ekibi, henüz beklentileri karşılayamasa da, yaz transfer döneminde büyük umutlarla kadroya dahil edilen oyuncular da henüz beklentileri karşılayamadı.

Özellikle üst düzey seviyede birçok maça çıkan ve büyük umutlarla transfer edilen Yasin Öztekin bu süreçte sarı-lacivertli taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

36 yaşındaki oyuncu, Bucaspor 1928 formasıyla ligde 5 maça çıkarken toplam 269 dakika sahada kaldı ve gol katkısı veremedi. Öztekin'in bu formundan dolayı da Teknik Direktör Ahmet Yıldırım, yıldız ismi son iki maçta oyuna sonradan dahil etti.

Yasin Öztekin, geçtiğimiz sezon Göztepe formasıyla 27 maçta, 9 gol kaydetmişti. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme