Vanspor'a para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Vanspor'un da aralarında bulunduğu Nazillispor, Yeni Mersin İdmanyurduspor, Karacabey Belediyespor ve Menemenspor'a ceza verdi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Nazillispor, Yeni Mersin İdmanyurduspor, Karacabey Belediyespor ve Menemenspor ligin sekizinci haftasında oynanan maçlarda yaşanan saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından cezalandırıldı.

NAZİLLİSPOR'A CEZA YAĞDI

PFDK yaptığı açıklamada, “Artı Değer Vanspor Futbol Kulübünün, 20.10.2024 tarihinde oynanan Artı Değer Vanspor Futbol Kulübü-Merkür Jet Erbaaspor müsabakasında, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 63.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Nazillispor A.Ş.'nin, 19.10.2024 tarihinde oynanan Nazillispor A.Ş.-Ankara Demirspor müsabakasında, meydana gelen saha olayı nedeniyle 42.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Nazillispor A.Ş.'nin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 9.450.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Nazillispor A.Ş. Başkanı Şahin Kaya'nın, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-b maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 52.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Nazillispor A.Ş. idarecisi İsmail Poyraz Batur'un, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 78.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Nazillispor A.Ş. görevlisi Yurdanur Emre Kamış'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Turkish Oil Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş. görevlisi Özmen Özkan'ın, 20.10.2024 tarihinde oynanan Turkish Oil Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.-Serik Belediyespor müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına, Karacabey Belediyespor A.Ş.'nin, 20.10.2024 tarihinde oynanan Karacabey Belediyespor A.Ş.-Giresunspor müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 24.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Menemen Futbol Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 24.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Menemen Futbol Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 42.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme