Vanspor, başkent'te

Vanspor, ligin dokuzuncu haftasında yarın deplasmanda başkent ekibi Ankara Demirspor'a konuk olacak. Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, Ankara Demirspor deplasmanından üç puanla dönüp kötü gidişata son vermek istediklerini söyledi.   

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, 26 Ekim Cumartesi günü saat 14:00'da deplasmanda Ankara Demirspor'la karşılaşacak. TCDD Ankara Demirspor Stadında oynanacak karşılaşmayı; Mertcan Erölmez, Kerem İlitangil, Cihad Buyurgan ve İbrahim Elmas hakem dörtlüsü yönetecek.

İKİ TAKIMIN İSTATİSTİKLERİ

Vanspor ligde oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyetle 9 puanla onuncu sırada yer alırken, rakip fileleri 9 kez havalandırıp kalesinde 9 gol gördü.
Ankara Demirspor ligde oynadığı 8 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlikle 14 puanla altıncı sırada yer alırken, rakip fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde 8 gol gördü.

Vanspor ligin ilk haftasında sahasında Derince Belediyespor'u 2-1, ikinci haftasında deplasmanda Nazillispor'u 3-0 mağlup ederken, üçüncü haftada deplasmanda Giresunspor'la 1-1 berabere kalıp, dördüncü haftada sahasında Elazığspor'a 2-0 mağlup oldu. Beşinci haftada deplasmanda Menemenspor'la 1-1 berabere kalıp, altıncı haftada sahasında 68 Aksarayspor'a 1-0 mağlup oldu. Yedinci haftada deplasmanda Arnavutköy Belediyespor'la 1-1 berabere kalırken, sekizinci haftada sahasında Merkür Jet Erbaaspor'a 2-1 mağlup oldu.

Ankara Demirspor ligin ilk haftasında sahasında Serik Belediyespor'la 1-1, ikinci haftasında deplasmanda Bucaspor'la 1-1 berabere kalırken, üçüncü haftada sahasında Karacabey Belediyespor'u 3-1, dördüncü haftada deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşıspor'u 1-0 mağlup etti.

Ankara Demirspor ligin beşinci haftasında sahasında Yeni Mersin İdmanyurduspor'la 0-0 berabere kalırken, altıncı haftada deplasmanda Karaman Futbol Kulübü'nü 1-0 mağlup ederken, yedinci haftada sahasında Belediye Derincespor'la 1-1, sekizinci haftada deplasmanda Nazillispor'la 4-4 berabere kaldı.
Vanspor'un eski futbolcuları Kerem Hakan Vapurluoğlu ve Güney Tutcuoğlu Ankara Demirspor'da forma giyiyor.

Vanspor Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Cantuğ Temel, Mert Örnek, Burak Kavlak, Yusuf Abdioğlu, Ahmet Eren, Erdem Seçgin, Eyüp Akcan, Bekir Can Kara, Harun Kavaklıdere, Hasan Bilal ve Fuat Bavuk onbiriyle çıkması bekleniyor.
Ankara Demirspor, Abdul Fettah Kaldırım teknik sorumluluğunda sahaya; Deniz Kök, Muhammet Yeşil, Furkan Işıkdemir, Kadir Kaya, Burak Yamaç, Mehmet Aslanboğa, Okan Deniz, Barış Zeren, Güney Tutcuoğlu, Berkay Kumlu ve Ali Efe Çördek onbiriyle çıkması bekleniyor.

“KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ”

Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, “Ligin dokuzuncu haftasında deplasmanda Ankara Demirspor'la karşılaşacağız. Son haftalarda yaşadığımız olumsuz sonuçlar, takımımızın motivasyonunu ve inancını olumsuz etkilemiş olabilir; ancak bizler bu zorlu sürecin üstesinden gelebilecek güce ve kararlılığa sahibiz. Bu maçı kazanmak, sadece üç puan almak demek değil; aynı zamanda takımımıza olan güvenin yeniden tesis edilmesi anlamına geliyor. Futbolcuların sahada sergileyeceği performans, taraftarlarımızın da bize olan inancını pekiştirecektir. Bu nedenle, her bir futbolcunun sahada özveriyle mücadele etmesini bekliyorum. Taraftarlarımız, her zaman yanımızda oldular. Taraftarların desteği, bu zorlu süreçte bizim için büyük moral kaynağı oluyor. Ankara Demirspor karşısında da yanımızda olacaklarını biliyoruz. Onların coşkusu, futbolcularımızın sahada daha fazla mücadele etmesini sağlayacaktır. Bu nedenle, öncelikle Ankara'da ikamet eden tüm taraftarlarımızı stada bekliyoruz. Birlikte, takımımıza olan inancımızı tazelemek ve bu kötü gidişata son vermek için sahada olmamız gerektiğine inanıyorum. Bu maçı kazanmak, sadece bir galibiyet değil; aynı zamanda geri dönüşün ilk adımı olacak. Takımımızın potansiyelini sahaya yansıtarak, güzel bir futbolla başkent ekibi karşısında galip gelip taraftarımızı sevindirmek istiyoruz. Herkese başarılar diliyorum ve umarım bu önemli maçı kazanarak, taraftarlarımızı sevindiririz” dedi.

Bakmadan Geçme