Vanspor'da ikinci Bozkurt dönemi

Ligde son haftalarda sergilediği kötü performansından dolayı teknik direktör Ersin Aka ile yollarını ayıran, Murat Yıldırım'ı takımın başına getiren Vanspor, ilk devrenin sona ermesiyle birlikle transfer çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz sezon Kırmızı Siyahlı temsilcimizle başarılı bir sezon geçiren Ümit Bozkurt Vanspor teknik direktörlüğüne getirildi.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor ligde ilk devrede oynadığı 18 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyetle 34 puanla beşinci sırada yer alırken, rakip fileleri 26 kez havalandırıp kalesinde 21 gol gördü.

Sezona teknik direktör Mustafa Sarıgül ile başlayan Vanspor umduğunu bulamayınca teknik direktörlük koltuğuna Ersin Aka'yı getirmişti. Ersin Aka teknik sorumluluğunda oynadığı 4 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alan Kırmızı Siyahlı temsilcimiz ligde kötü gidişata son vermek için Ersin Aka ile yollarını ayırıp ilk devreyi Murat Yıldırım teknik sorumluluğunda tamamladı. İkinci devre hazırlıklarına başlayan Vanspor teknik direktörlük koltuğuna Ümit Bozkurt'u getirdi. Yapılan açıklamada “Kulübümüz teknik direktör Ümit Bozkurt ile anlaşmaya varmıştır. Camiamıza ve hocamıza hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verildi.

ÜMİT BOZKURT'UN VANSPOR KARNESİ

Geçtiğimiz sezon ligin 9. haftasında Vanspor ile anlaşan, iç sahada ve dış sahada sergilediği başarılı performansla takdir toplayan Ümit Bozkurt, takımın başında çıktığı 30 maçta 61 puan topladı.

Sezon başında takımdan ayrılan ve İskenderunspor ile anlaşan Ümit Bozkurt, takımın başında çıktığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı. Ekim ayında İskenderunspor ile yollarını ayıran Ümit Bozkurt bu periyotta boşta kalmıştı.

Geçen yıl ligin ilk devresini 33 puanla beşinci sırada tamamlayan Vanspor, ligi 74 puanla beşinci sırada tamamlamıştı. 9. haftada takımın başına geçen ve 30 maçta takımı yöneten Ümit Bozkurt, bu periyotta 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

UEFA-B lisansına sahip olan ve Vanspor'un başında önemli bir başarı yakalayan Ümit Bozkurt play-off mücadelesinde 1461 Trabzon FK'ya penaltılarda 6-5 mağlup olarak, 1. Lig hayalini bir sezon daha ertelemişti.

Özellikle ilk devrenin son haftalarında Vanspor'a oynattığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Teknik Direktör Bozkurt, 19 maçta mağlubiyet görmedi. Vanspor'daki başarılı çıkışı ile 2.03 puan ortalaması yakalayan Ümit Bozkurt, Vanspor'un başında 229 günlük görev süresince başarılı bir grafik ortaya koydu.

Vanspor geçtiğimiz sezon ligde oynadığı 38 maçta 21 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken, attığı 58 gole karşılık kalesinde ise 27 gol gördü. Van temsilcisi play-off potasında yer alan takımlar arasında en az mağlup olan ikinci takım olurken, en az gol yiyen takımlar arasında ise üçüncü sırada yer aldı.

Vanspor olarak play-off mücadelesinde karşılaştığı ve normal süresi 1-1 berabere biten maçta 1461 Trabzon FK'ya penaltılar sonucu 6-5 mağlup olarak, veda etmişti. HABER: EVREN DOĞRUER

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme