Vanspor'da kadro şekilleniyor

2023-2024 futbol sezonu hazırlıklarını Erzurum'da sürdüren Vanspor, hazırlık maçları yaparak ilk onbirini belirlemeye çalışıyor.

Yeni sezonda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Vanspor, Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda Erzurum'da hazırlıklarına devam ediyor. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz oynadığı iki hazırlık maçında Anagold Erzincanspor ile 0-0, Pazarspor ile 2-2 berabere kaldı.

Vanspor sezonun ilk resmi maçını 26 Ağustos Cumartesi günü saat 20:00'da deplasmanda İzmir ekibi Bucaspor ile oynayacak.

İKİ HAZIRLIK MAÇINDA FORMA GİYEN FUTBOLCULAR

Vanspor, Anagold Erzincanspor karşısında Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda sahaya; Bekir Demircan, Medeni Bingöl, Furkan Saki, Ahmet Özkaya, Ahmet Eren, Oğuzhan Eskiköy, Erdem Seçkin, Bekircan Kara, Hasan Bilal, Harun Kavaklıdere ve Bertuğ Bayar ile çıkmıştı.

Kırmızı Siyahlı temsilcimiz Pazarspor karşısında sahaya; Nurullah Aslan, Şerif Doğan, Furkan Saki, Ahmet Özkaya, Abdulcebrail Akbulut, Kerem Çağatay, Oğuzhan Eskiköy, Bekircan Kara, Ahmet Ülük, Hasan Bilal ve Bertuğ Bayar onbiriyle çıkmıştı.

Teknik direktör Mustafa Sarıgül yaptığı hazırlık maçlarıyla takımın ilk onbirini belirlemeye çalıştığını, yeni transferlerin takıma adaptasyonu, futbolcuların birbirlerini tanıma sürecinin olduğu kamp dönemi yapılan hazırlık maçlarıyla futbolcuların takıma, arkadaşlarına uyumu sağlanıyor. Uyum sağlama takımın hazır hale gelmesi belli bir zaman ister. Sarıgül'de bu süreci iyi değerlendirip ideal onbirini tasarlayıp lige başlamak düşüncesindedir. Her teknik direktörün yapması gerekende budur.

VANSPOR'UN TRANSFERLERİ

Vanspor bu zamana kadar iç transferde Hasan Bilal, Şerif Doğan, Muhammed Ali Doğan, Furkan Saki ile anlaşırken, dış transferde Medeni Bingöl, Burak Kavlak, Bekircan Kara, Ahmet Ülük, Kerem Çağatay, kaleci Bekir Demircan, Erdem Seçgin, Abdulcebrail Akbulut, Alpay Koçaklı, Ahmet Eren, Bertuğ Bayar, Harun Kavaklıdere, kaleci Nurullah Aslan, Berke Demircan ve Ahmet Özkaya ile anlaştı.

VANSPOR KARDEŞ TAKIMLA KOZLARINI PAYLAŞACAK

2023-2024 futbol sezonunda Vanspor'a isim sponsoru olan Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz'ün sahibi olduğu Iğdırspor, Vanspor'la dostluk maçında karşılaşacak.

19 Ağustos Cumartesi günü saat 16:00'da Iğdır Şehir Stadında oynanacak dostluk maçına tüm sporseverler davet edildi.

Alagöz Holding Vanspor ve Alagöz Holding Iğdırspor'dan yapılan ortak açıklamada, “Kardeş takım Vanspor Futbol Kulübü ve Iğdır Spor Kulübü 19 Ağustos Cumartesi günü Iğdır Şehir Stadyumunda dostluk maçında bir araya gelecek. Tüm futbol severleri maça davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kırmızı Siyahlı temsilcimiz Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van Store Mağazasında forma ve kombine bilet satışına devam ediyor.

VANSPOR'UN RAKİBİ AHMET YILDIRIM'LA ANLAŞTI

İlk hafta sahasında Vanspor'u konuk edecek olan İzmir ekibi Bucaspor, Galatasaray ve Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Ahmet Yıldırım ile teknik direktörlük konusunda anlaştı.

TFF 2'nci Lig'de geçen sezon Play-Off finalinde kaçırdığı şampiyonluğa yeni sezonda ulaşma hedefiyle iddialı transferler yapan Bucaspor 1928'de teknik direktörlük düğümü çözüldü. Haftalardır teknik adam olmadan antrenman yapan sarı-lacivertli ekip, anlaştığı Ahmet Yıldırım'la sözleşme imzaladı.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski futbolcularından olup daha önce de 2017-2018 futbol sezonunda Bucaspor'u çalıştıran 49 yaşındaki Ahmet Yıldırım'ın son olarak görev yaptığı 24Erzincanspor, 2'nci Lig'de geçen sezon Play-Off oynamıştı.

Afyonkarahisar'da kampta bulunan takımın dümenine geçen Ahmet Yıldırım'ın yardımcılıklarını Gökhan Kolomoç, Ahmet Yakak, Serkan Güney ve Emin Sarı yapacak.

Sarı Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Ahmet Yıldırım ile anlaşma sağlanmıştır. Yeni Teknik Direktörümüz ve ekibinde yer alan Gökhan Kolomoç, Ahmet Yakak, Serkan Güney ve Emin Sarı hocalarımıza başarılar diliyor, camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme