Vanspor'dan açıklama: Hedefimizden sapmadık

Ligde son haftalarda aldığı sonuçlarla taraftarların tepkesine yol açan Vanspor yaptığı açıklamada, şampiyonluk hedefini sürdürdüklerini belirterek, 'Şunu herkes iyi bilsin ki Vanspor'un hedeflerinden sapması söz konusu olamaz. Vanspor, sadece bir futbol kulübü değil, Van'ın ruhunu yansıtan bir sevdadır. Bu sevda, şehrimizin kalbinde atıyor ve bu yüce taraftarın gücüyle büyüyor. Bu ruhla, şampiyonluk yolunda dimdik yürümeye devam edeceğiz. Bize inanan, bize gönül veren tüm taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ederiz' ifadelerine yer verdi.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak 7 haftada 9 puan toplayan Vanspor kötü performansıyla tepki çekiyor. Ligde oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet, 3 beraberlik alarak 9 puanla sekizinci sırada yer alan Kırmızı Siyahlı temsilcimiz rakip ağları 8 kez havalandırırken, kalesinde 7 gol gördü.
Vanspor ligin ilk haftasında sahasında Derince Belediyespor'u 2-1, ikinci haftada deplasmanda Nazillispor'u 3-0 mağlup ederken, üçüncü haftada deplasmanda Giresunspor'la 1-1 berabere kalıp, dördüncü haftada sahasında Elazığspor'a 2-0 mağlup olurken, beşinci haftada deplasmanda Menemenspor'la 1-1 berabere kalıp, altıncı haftada sahasında 68 Aksarayspor'a 1-0 mağlup olurken, yedinci haftada deplasmanda Arnavutköy Belediyespor'la 1-1 berabere kaldı.

“ŞAMPİYONLUK YOLUNDA DİMDİK YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ligdeki kötü gidişatla ilgili açıklama yapan Vanspor Futbol Kulübü, “Bu sezon çıktığımız şampiyonluk yolunda zaman zaman arzu ettiğimiz sonuçları alamadığımızın farkındayız. Ancak bu zorluklar, bizim inancımızı ve kararlılığımızı asla sarsamaz. Yönetim olarak, takımımızın başarısı için her türlü önlemi aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Şunu herkes bilsin ki Vanspor'un hedeflerinden sapması söz konusu olamaz. Sezonun henüz başındayız ve bu yolda çok daha güçlü adımlarla ilerleyeceğiz. Ancak, bu süreçten faydalanarak kulübümüzü yıpratmaya çalışanlara güçlü bir mesajımız var: Spor, yalnızca zorlukları değil, bu zorlukları aşanları da yazar. Vanspor, tarihine başarıları altın harflerle kazıyan bir camiadır ve kimse bizi basit oyunlarla yıkamaz! Kulübümüze zarar vermeye çalışanlar, çirkin çıkar hesapları yapanlar bilsin ki; Vanspor, sizin hesaplarınıza göre hareket edecek bir camia değil. Bu kulüp; başkanı, yönetimi, futbolcusu, personeli ve en büyük gücümüz olan taraftarıyla tek yürek olmaya devam edecektir. Hiçbir sinsi plan bizim kararlılığımızı zayıflatamaz. Bugün, Vanspor olarak her zamankinden daha kenetlenmiş durumdayız. Taraftarımızın desteğiyle bu zorlukların üstesinden gelerek, hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Şampiyonluk hayalimiz değil, gerçeğimiz. Bu hedefe ulaşmak için sahada ve saha dışında yılmadan, yorulmadan, inancımızı asla kaybetmeden çalışacağız. Çünkü bu büyük camia, Van'ın birlik ve beraberliğini temsil ediyor. Vanspor'un yolunu kesmeye çalışanlar, bu kenetlenmiş gücün karşısında yok olacaklar ve amaçsızlıklarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklar. Unutmayın Vanspor, sadece bir futbol kulübü değil, Van'ın ruhunu yansıtan bir sevdadır. Bu sevda, şehrimizin kalbinde atıyor ve bu yüce taraftarın gücüyle büyüyor. Bu ruhla, şampiyonluk yolunda dimdik yürümeye devam edeceğiz. Bize inanan, bize gönül veren tüm taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Kırmızı Siyahlı temsilcimiz ligin 8. Haftasında 20 Ekim Pazar günü saat 14:30'da sahasında Merkür Jet Erbaaspor'u konuk edecek.

Bakmadan Geçme