VANSPOR İÇİN TOPLANDILAR

Van Büyükşehir Belediyespor'da yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun öncülüğünde destek gecesi düzenlendi.

Rıdvan Can

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Van Büyükşehir Belediyespor için İşadamları ile İstişare Toplantısı düzenlendi. Double Tree BY Hilton Hotel'de gerçekleşen toplantıya Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Van YYÜ Rektörü Peyami Battal, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Van TSO Başkanı Necdet Takva, OSB Başkanı Mehmet Aslan, VESOB Başkanı İsa Berge, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler ve çok sayıda Vanlı işadamı katıldı.

"Van'sız Vanspor olmaz"

Kulüp Başkanı Servet Yenitürk konuşmasında, Van Büyükşehir Belediyespor'a herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Gençlerimizi spora yönlendirerek bataklıktan kurtarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Altyapı bizim için çok önemlidir. Bundan dolayı sayın valimiz ve genel sekreterimiz geçen sezon bizleri kongreye davet ederek, Van Büyükşehir Belediyespor'a işadamlarının sahip çıkması için yönetime girmemiz talep edildi. Bana verilen görevi kabul ederek olağan kongreyle yönetime geldik. Bu zamana kadar elimizden geldiği kadar destek verdik. Van'sız Vanspor olmaz. Vanspor bizim için çok büyük önem arz ediyor.

"Vansporu layık olduğu yere birlikte taşıyalım"

Van Büyükşehir Belediyespor'un başarılı olması için destek çağrısında bulunan Yenitürk, "Vanspor 7 yıldır 3. ligde mücadele ediyor ama bu sezon biz elimizden gelen her şeyi yaparak, şampiyon olacağız. Maddi ve manevi destekten yoksunuz. İşadamlarımızın Vanspor'a sahip çıkmasını istiyoruz. Vanspor'da altyapıya büyük önem vermemiz gerekiyor. Çünkü alt yapı olmadığı için bütün futbolcularımızı dışarıdan alıyoruz. Van Büyükşehir Belediyespor'u bütün dallarda temsil etmek istiyoruz fakat bu sadece benimle olacak bir iş değil. Herkesin takıma destek vermesi gerekiyor. Belediyeler direk profesyonel takımlara destek veremiyor. Ancak ayni yardım yapıyor. Bize bir yılda TFF ve Süper Toto'dan 800 bin liralık bir destek veriyor. Bunun yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ tarafından 1 milyon 450 bin lira sponsor reklam verilerek destek sunuldu. 1 milyon 500 bin lira da belediyemizdeki işadamlarımız destek sundu. Biz takımı 4 milyon borç ile devraldık. Takımı aldıktan sonra yaptığımız çalışmalarla 9 milyon 500 bin TL harcadık. Biz yönetim olarak Van Büyükşehir Belediyespor'u şampiyon yapmak istiyoruz. Van'a heyecan getirmek istiyoruz. İkinci yarıda 5-6 transfer daha yapmayı hedefliyoruz. Van Büyükşehir Belediyespor'a geldiğim günden bu yana 5 milyon harcadım. 2 milyonunu bu gece takıma bağışlıyorum. Gerekirse tamamını hibe ederek, elimden geleni yaparım. Bütün işadamlarımızla birlikte takıma sahip çıkmamız gerekiyor. Vansporu layık olduğu yere birlikte taşıyalım. Esnaflarımız, işadamlarımız ve Van'ımız kazansın" dedi.

Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas yaptıkları konuşmada Vanspor'un Van için önemine değinerek, işadamlarını, meslek odalarını ve tüm Vanlıları Van Büyükşehir Belediyespor'a destek vermeye davet ettiler.

"Vanspor Süper Lig de mücadele etmesi gerekir"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sporun özellikle de futbolun toplum üzerindeki birleştirici etkilerine, ortak heyecanına vurgu yaparak şunları söyledi; "Van her yönüyle çok önemli bir kenttir. Vanspor'un Süper Ligde mücadele etmesi gerekir. Biz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak kentimizin sorunlarını, heyecanlarını aynı duygularla paylaşıyoruz. Üniversitemizde yardım kampanyasına destek olmak üzere değerlendirme toplantısı yapacağız. Van Büyükşehir Belediyespor'a her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"Sürdürülebilir bir desteğin sağlanması gerekiyor"

Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van Büyükşehir Belediyespor'a sürdürülebilir bir gelirin sağlanması gerektiğini söyleyerek, "30 bin vergi mükellefimiz var. Herkes aylık 100 lira destek verirse, Van Büyükşehir Belediyespor kısa zamanda amaçlarına ulaşır. Van Büyükşehir Belediyespor için sürdürülebilir bir destek sağlamamız gerekiyor. Biz Van TSO olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Ben Necdet Takva olarak çok para kazanan biri değilim. Van Büyükşehir Belediyespor'a kişisel olarak 20 bin lira bağışlıyorum ama dediğim gibi sürdürülebilir bir hale getirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Perşembe günü Van'dan ayrılıyorum"

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Perşembe günü Van'dan ayrılacağını belirterek, "Adaylığımın açıklandığı ve Van'dan ayrılacağımı öğrendiğim günden itibaren yazılı basında ve sosyal medyada Van halkının bana gösterdiği teveccüh çoğu kez eşimle gözlerimizi yaşartmıştır. Kısa zamanda güzel işler yaptık ama bunlar şahsımın eseri değildir. Hepimizin ortak eserleridir. Van halkına bu büyük teveccühleri için şükranlarımı arz ediyorum. Perşembe günü Van'dan ayrılıyorum. Veda konuşmamı Çarşamba günü yapacağım" ifadelerini kullandı.

"Vanspor bu şehrin en önemli marka değeridir"

Vali Zorluoğlu konuşmasının devamında, "Van Büyükşehir Belediyespor için kurumların ve işadamlarının vefa göstermesi gerekiyor. Çünkü Vanspor bu şehrin en önemli marka değeridir. Van'ın ortak paydasıdır. Siyasi düşüncesine, inancına, rengine, diline, dinine bakılmadan herkesin birlikte destekleyebildiği ender değerlerden bir tanesidir. Bunun kıymetini bilmeniz gerekiyor. Vanspor'a biz Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekten önemli destekler verdik. Elimizin ve gücümüzün yettiği kadar Vanspor'a destek vermeye gayret gösterdik. Sadece Vanspor'a değil, amatör spora da büyük destekler verdik. İşadamlarımızdan zaman zaman Vanspor için kaynak talep ettik. Destek verenlere teşekkür ediyoruz ancak geldiğimiz noktada Vanspor'un ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ifade etmek istiyorum. Servet Yenitürk'ten Allah razı olsun. Bu zamana kadar harcadığı paranın tamamını gerekirse bağışlayacağını söyledi. Servet Bey bu zamana kadar takıma çok büyük katkı verdi. Çoğu kez de yalnız başına mücadele ediyor ama artık onunda bir dayanma haddi var. Bunun sonuna geldik. Bu şehrin artık takımına sahip çıkması lazım. İşadamlarımızın bu akşam Vanspor'a biraz daha cömert davranmasını istiyoruz. Futbol şehre katkı sunan en önemli etkendir. Vanspor'u birinci ligde çok iyi hatırlıyorum. Hatta Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etmişti ve hakikaten Vanspor Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Dolayısıyla işadamlarımızın Vanspor'u desteklemesi gerekiyor. Vanspor bu şehrin markasıdır" diye konuştu.

"Büyükşehir Belediyespor'a destek olacağız"

Vanspor'un birinci ligde başarılarıyla Türkiye'de gündem oluşturduğuna ve büyük ilgi gördüğüne değinen İşadamı Zahir Kandaşoğlu yaptığı konuşmada Vanspor'un Van'ın çimentosu olduğunu, Van'ın tanıtımına büyük katkı sağladığını ancak olumsuz nedenlerden dolayı önce birinci ligden ikinci lige, sonra üçüncü lige sonra da amatöre düştüğünü daha sonra da kapandığını söyledi. Kandaşoğlu, "Van Büyükşehir Belediyespor kongresinde işadamlarınında davet edilmesi gerekirdi. Biz bir araya gelerek bir bütün olmalıyız. Büyükşehir Belediyespor'a katkı ve emekleri geçen başta sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'na, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'e teşekkür ediyoruz. Bu gecede gönül isterdi ki bütün işadamları olsun. Biz Doğu Şirketler Grubu olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Yönetim kurulumuz bir araya gelerek yapacağı bağış miktarını belirleyecek ve bunu kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Bakmadan Geçme