Vanspor kongreye gidiyor

TFF 2. Lig'de mücadele eden Vanspor, 12 Haziran Pazartesi günü kongreye giderek yeni yönetimini seçecek. Kulüp Başkanı Feyat Kıyak yaptığı açıklamada yeniden aday olduğunu açıkladı.

Tahir Tekin

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta sezonu 74 puanla beşinci sırada tamamlayarak play-off turuna kalıp play-off birinci tur maçında 1461 Trabzonspor'a penaltı atışlarında 5-4 yenilerek şampiyonluk umutlarını seneye bırakan temsilcimiz Vanspor, 12 Haziran Pazartesi günü saat 18:00'dan Elite World Otelde kongreye giderek yeni yönetimini seçecek.

'YARIM KALAN HİKAYEMİZİ HEP BİRLİKTE TAMAMLAYACAĞIZ'

Kongrede Vanspor Kulüp Başkanlığı için aday olacağını söyleyen Feyat Kıyak, 'İkinci Başkanımız Sayın Veysel Ürüm ve Genel Sekreterimiz Gökhan Hanoğlu ile birlikte Ankara'da çok yoğun tempoyla çalışıyoruz. Özellikle sponsorluk konusunda çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Vanspor'u şampiyonluğa götüreceğine inandığımız süper lig tecrübesi ve deneyimi olan çok iyi bir hoca ile anlaşma sağladık. 12 Haziran'da yeni yönetimle birlikte hocamızı ve teknik heyetimizi açıklayacağız. Transfer çalışmalarımız da devam ediyor. Bu yolda güçlü bir yönetim kadrosu ile emin adımlarla ilerliyoruz. Bu şehre sözümüz var. Yarım kalan hikayemizi hep birlikte tamamlayacağız' dedi.

Vanspor oynadığı 38 maçta 21 galibiyet, 11 beraberlik, 6 mağlubiyetle ligi 74 puanla beşinci sırada tamamlamıştı.

FEYAT KIYAK KİMDİR?

1981 yılında Van'ın Edremit ilçesinde doğan Kıyak, ilkokul, ortaokul ve lise öğretimini Van'da tamamladı. Kıyak, yüksek öğrenimini Uluslararası Vizyon Üniversitesi hukuk fakültesinde yapmıştır.

Kıyak, 1992 yılında İstanbul'a yerleşerek inşaat sektörü ve akaryakıt işleriyle ilgilendi. Kıyak, Tunacan Petrol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 2014 yılında Van Kültür Evi Genel Başkanı olan Kıyak, İstanbul Esenyurt Belediyesi'nde başkan danışmanlığı görevini üstlendi.

Vanspor FK Başkanı Mehmet Avcı ve Asbaşkanı Akın Dinçer'in istifası sonrası 1 Ağustos 2022'de gerçekleşen kongrede Vanspor FK yeni başkanı Feyat Kıyak oldu. Vanspor FK, Feyat Kıyak başkanlığında 2022/2023 sezonunu 5. sırada tamamlayarak playoff'a kalma başarısı gösterdi.

Bakmadan Geçme