Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak istifa etti

Son haftalarda sergilediği kötü performanstan dolayı zor günler geçiren Vanspor, Nazilli Belediyespor'la sahasında 2-2 berabere kaldığı maçtan sonra Kulüp Başkanı Feyat Kıyak görevinden istifa etti.

Geçtiğimiz yıl yapılan kongrenin ardından Vanspor Kulüp Başkanlığı görevine seçilen Feyat Kıyak, görevinden istifa etti. As Başkan Erol Temel yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz sezondan bu yana büyük emek ve gayretleri olan başkanımızın yönetim kurulumuza sunmuş olduğu istifası bizleri derinden üzmüştür. İstifasında yalnız kaldığını, verilen taahhütlerin yerine getirilmediği ve daha birçok sebebi sıralamıştır” ifadelerine yer verdi.

İSTİFA KARARI ÜZÜNTÜ YARATTI

Kulüp başkanımız Feyat Kıyak, yönetim kurulumuza istifasını vermiş, görevden ayrılmak istediğini dile getirmiştir. Geçtiğimiz sezondan bu yana büyük emek ve gayretleri olan başkanımızın yönetim kurulumuza sunmuş olduğu istifası bizleri derinden üzmüştür. İstifasında yalnız kaldığını, verilen taahhütlerin yerine getirilmediği ve daha birçok sebebi sıralamıştır. Yönetim kurulu olarak Feyat Kıyak'ın istifasını kabul etmediğimizi, kendisine ilettik. Ancak bu konuda kararlı ve ısrarlı olduğunu bir kez daha bizlere bildirmiştir. Yakalanan başarının devamını sağlamak adına, bizlerde bu ahengin bozulmasında yana olmadığımızı belirtmek isteriz. Yönetim kurulumuza sunulan istifanın durumunu görüşmek için hafta içi olağanüstü toplanıp istifayı karara bağlayacağız. Ardından kamuoyuyla durumu paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

KIYAK'TAN AÇIKLAMA

İstifayla ilgili açıklama yapan Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, “Sahipsizliğe koştuk geldik. Kimseler yokken geldik, gelmeden büyük bildiklerimize danıştık da geldik. Geldiğimiz günden bu yana her günümüz Vanspor oldu. Her çabamız Vanspor içindi. Rızkımızdan kıstık, geleceğimizden ödün verdik. Tek amaç aziz bildiğimiz memleketimizin şanlı takımına sahip çıkmaktı. Onu da yaptık şükür. Kürsülerde nutuk atanları sahada göremedik. Altı boş süslü cümlelerle geçiştirdiler hep Van'a sevdalı olmak, Vanspor'a aşık olmak bu değildi. Yarı yolda bırakmak yaraşmaz şanımıza, bırakanları afişe etmekte şeref sözümüz olsun” dedi.
Vanspor, Feyat Kıyak'ın başkanlığında 2023-2024 futbol sezonunda oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle 30 puanla üçüncü sırada yer alırken, rakip fileleri 19 kez havalandırıp kalesinde 15 gol gördü. HABER: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme