Vanspor'un file bekçisi Nurullah Aslan Amedspor'da

Vanspor'un başarılı file bekçisi Nurullah Aslan 1. Lige yükselen Amedspor'a transfer oldu.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 2024-2025 futbol sezonunda 1. Lig'de mücadele edecek olan Amedspor, Vanspor'un kalecisi Nurullah Aslan'la sözleşme imzalayarak renklerine bağladı. Amedspor'dan yapılan açıklamada, “Vanspor FK forması giyen 27 yaşındaki file bekçisi Nurullah Aslan'ı renklerimize bağladık. TFF 1. Lig'de mücadele edecek, kulübümüzün formasını terletecek ve Amedspor için mücadele edecek olan Nurullah Aslan'ın camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerine yer verdi.

File bekçisi Nurullah Aslan Vanspor formasıyla çıktığı 35 maçta 1 gol kaydedip 34 gole engel olamayıp, 7 sarı kart görerek, 3 bin 150 dakika sahada kaldı. Aslan 35 maçın 14'ünde kalesini gole kapatmayı başardı.

NURULLAH ASLAN KİMDİR?

Futbola 2007 yılında doğduğu şehrin takımı Termespor'un altyapısında stoper olarak başlayan Aslan daha sonra mevki değiştirerek kaleci olarak kaleye geçti ve kariyerini kaleci olarak sürdürüyor. Termespor ile Samsun Süper Amatör Lig ve Bölgesel Amatör Lig'de kaleci olarak görev yapan, daha sonra 2016-17 sezonunda Erbaaspor'a transfer olarak ilk profesyonel sözleşmesini burada imzaladı. Erbaaspor'a geçişiyle birlikte 3. Lig'de oynamaya başlayan Aslan Türkiye Kupası dahil olmak üzere toplam 51 maçta şans buldu.

Erbaaspor'da gösterdiği performansla 2018-19 sezonunun devre arasında 700 bin TL bonservis ücreti ve 6 futbolcu karşılığında Samsunspor'a transfer oldu, ertesi sezon 2. Lig'de oynayan takımın as kalecisi hâline geldi. 2019-20 sezonunda Türkiye profesyonel liglerinin en az gol yiyen kalecisi olarak takımının 2. Lig Beyaz Grup şampiyonluğuna önemli katkı sağlayan Aslan büyük kulüplerin dikkatini çekse de Samsunspor transferine olumlu bakmadı ve takımda kaldı.

1. Lig'de 2020-21 yılı ilk sezonunda 3240 dakika ile takımın en uzun süre sahada kalan oyuncusu olmasına rağmen Aslan'ın gösterdiği performans eleştiri alırken form düşüklüğü ertesi sezon da sürdü ve bir dönem yedek kaleci durumuna düştü. 2022-23 sezonu başında €1 milyon satın alma opsiyonuyla MKE Ankaragücü'ne kiralandı ancak yarım sezon sonunda sözleşmesi feshedildi. Sezonun ikinci devresini Gençlerbirliği'nde geçiren Aslan ilk 9 haftada forma şansı bulsa da teknik direktör değişikliği sonrasında yerini Philipp Angeler'e kaptırdı. Buna karşın Angeler'in ceza alması sebebiyle son maçlarda formayı tekrar devraldı.Nurullah Aslan 2023-2024 Futbol sezonu için Samsunspor'dan Vanspor'a transfer olarak sezon sonuna kadar Vanspor forması giydi.

Bakmadan Geçme