Vanspor'un yeni yönetimi belli oldu

TFF 2. Lig'de mücadele eden Vanspor kongreye giderek yeni yönetimini seçti. Tek liste halinde gidilen seçimde Kulüp Başkanı Feyat Kıyak yeniden başkan seçildi.

Burhan Ergin

Elite World Otelde gerçekleşen Vanspor olağan genel kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Kongreye Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı İmadettin Çiçek, Vanspor Kulüp üyeleri, taraftarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saat 18:00'da başlaması planlanan kongre 1 saat gecikmeli başladı. Tek liste halinde gidilen seçimde Feyat Kıyak başkanlığında Vanspor'un yeni yönetimi Erol Temel, İsmail Ayaz, Nazım Akyüz, Halil Pektaş, Nizamettin Kutur, Gökhan Durmaz, Bülent Çiftçi, Onur Yıldırım, Mehmet Naci Çiftçi, Gökhan Bayramoğlu, Bahattin Kıyak, Gökhan Hanoğlu, Vedat Dursun, Fehim Güney, Murat Antika ve Uğur Tunçdemir'den oluştu.

Yönetim kurulu yedek üyeliğine Necatin Demir, Orhan Tolga, Zahit Bulut, Fikret Beler, Adil Kıyak, Nihat Kartal, Fuat Özdağ, Semih Tan, Ruknettin Bildirici, Ersin Temel, İlyas Işıkçı, Murat Tuncay, Metin Tunçdemir, Emre Kaçmaz, Kenan Fidan seçilirken, denetim kurulu asil üyeler Mehmet Yıldız, Yılmaz Kılıç, Kurtuluş Ayaz, denetim kurulu yedek üyeler Emrah Dağ, Mustafa Kaya, İbrahim Enterili'den oluştu.

Disiplin kurulu asil üyeleri Gürgin Kant, Ömer Faruk Hanoğlu, Sadık Haşimoğlu seçilirken, disiplin kurulu yedek üyeleri Fatih Tuncer, Gökhan Ergenç, Celal Yavuzer'den oluştu.

'Yeni sezonda Alagöz Vanspor ismiyle mücadele edeceğiz'

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak yaptığı açıklamada 'Kongreye katılan herkese çok teşekkür ederim. Sezon başından bu yana ciddi sıkıntılar çektik ama çok şükür Vanspor 2022-2023 sezonunda play-off'a kalma başarısı göstermiştir. Biz Vanspor için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ettik. Bundan sonrada Vanspor için ter dökmeye devam edeceğiz. Vanspor'un yeni sezonda isim hakkını Alagöz Holding'e verdik. Yeni sezonda Alagöz Vanspor ismiyle mücadele edeceğiz. Ayrıca Cumhurbaşkanımızdan Van için stat sözü aldık. Bu sene dilerim Vanspor stadına da kavuşur' dedi.

'Yeni yönetime başarılar dilerim'

Daha sonra söz alan Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, 'Gönül isterdi Vanspor kongresinde 4 liste yarışsın ama maalesef nüfusu 1 milyonu geçen ilimizde Vanspor'u sahiplenen kimse yok. Vanspor Van'ın markasıdır. Allah'ın izniyle her zaman Vanspor'a elimden gelen desteği vereceğim. Kongrenin Van'a hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yönetime başarılar dilerim' diye konuştu.

Bakmadan Geçme