VASKİ'den Muradiye'de altyapı çalışması

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ), ilçelerdeki altyapı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. VASKİ'ye bağlı Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ve İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri, Muradiye'de tarihin en büyük altyapı projesini hayata geçiriyor.

Kayyım döneminde altyapı değişimi yapılmayan Muradiye ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ekipleri insan sağlığını tehdit eden ve kanserojen madde taşıyan asbest boruların sökümüne başladı. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki boruların yerine, insan sağlığını gözeten plastik içme suyu boruları döşenecek. Ayrıca, ilçede mevcut kanalizasyon altyapısı da tamamen yenileniyor. Bu proje, Muradiye'nin altyapısını köklü bir şekilde değiştirecek.

İçme suyu hattı yenileniyor

Yıllardır ilçede sorun haline gelen eski altyapı boruları, ilçe merkezindeki yurttaşların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyordu. Hemen hemen her gün patlayan altyapı boruları, VASKİ ekipleri tarafından ikame ediliyor. Zemin yapısı nedeniyle zorlu koşullarda yapılan çalışmalar, insan sağlığını önemseyen plastik borularla yapılacak. Bu sayede, ilçe merkezinin içme suyu hattı da tamamen yenilenecek.

Kanalizasyon altyapısı yenileniyor

İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, ortak yürüttükleri çalışmalarda hem eski içme suyu hatlarını, hem de kanalizasyon hatlarını değiştiriyor. Yurttaşların sıkça şikayet ettiği kanalizasyon altyapısı, bu proje ile sorun olmaktan çıkacak.

İlçede yaşayan yurttaşlar, yıllardır süregelen altyapı sorununu çözen Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ ekiplerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme