VASKİ'DEN SUYA BÜYÜK ZAM

Van'da suya yapılan zamma tepki gösteren esnaflar, fiyatların düşürülmesi gerektiğini belirterek VASKİ'ye sert tepki gösterdi. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından meskenlerin su metreküp fiyatı 2.77'den 3.93'e, ticarethanelerin ise 3.89'dan 5.83'e yükseltildi.

Hacı Yılmaz

2019 yılında meskenler için metreküpü 2.77'den satılan su fiyatı 2020 yılında 3.93'e yükseltilirken, ticarethanelerde ise 3.89 olan metreküp fiyatı 5,83'e yükseltildi. VASKİ'nin suya yaptığı zamma büyük tepki gösteren vatandaşlar, zor durumda olduklarını belirterek VASKİ'nin zammı makul seviyelere çekmesi gerektiğini söylediler.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğüne atanan Ülker Cem Kaplan geçtiğimiz haftalarda basınla bir araya geldiği toplantıda VASKİ olarak 2014 yılından bu yana suya zam yapmadıklarını belirterek, bundan sonraki süreçte de zam yapmayacaklarını söylemişti. Açıklamadan kısa bir süre sonra suya yüzde 40 civarında zam yapılması manidar karşılandı.

VASKİ tarafından suya yapılan zammın kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten esnaf ve vatandaşlar, yapılan zammın yüksek olduğunu belirttiler. Meskenlerin su metreküp fiyatının 2.77'den 3.93'e ticarethanelerin ise 3,89'dan 5,83'e yükseltilmesine büyük tepki gösteren Vanlılar yetkilileri zammı değerlendirmeye davet etti.

"VATANDAŞA, ESNAFA YAZIKTIR"

Zamma tepki gösteren Vanlılar, "Faturalar, vatandaşın elinde patladı. Meskenler için su metreküp fiyatı 2.77'den 3.93'e, ticarethaneler için ise 3,89'dan 5,83'e yükseltildi. Yaklaşık olarak 40 civarında zam yapıldı. Geçtiğimiz günlerde suya zam yapılmayacağını açıklayan VASKİ kısa süre sonra zam kararı aldı. Vatandaşa, esnafa yazıktır. Kirasını, elektriğini ödeyemeyen vatandaşa bir darbede VASKİ tarafından vurulmuştur. Su zammının biran önce makul seviyeye çekilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Konuyla ilgili görüştüğümüz VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, önümüzdeki günlerde zam ile ilgili kamuoyuna açıklama yapacaklarını söyledi.

Bakmadan Geçme