VASKİ SU PATLAĞINI NEDEN ONARMIYOR?

Cumhuriyet Caddesi eski çarşı polis karakolu sokağında üç gündür patlayan şehir şebeke suyu boş yere akıyor. Çevre esnafı, sorunu gidermeleri için VASKİ'yi aradıklarını ancak ilgilenmediklerini belirttiler.

Burhan Ergin

Esnaflar günlerdir onarılmayan boru patlağı yüzünden suyun boşa akmasına tepki gösterdi. Yaklaşık 3 gün önce içme suyu borusunun patladığını dile getiren esnaflar, durumu Van Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine haber verdiklerini, ancak aradan 3 gün geçmesine rağmen ilgilenilmediğini söylediler. Su arızası nedeniyle suların boşa aktığına dikkat çeken esnaflar, duyarsız kalan yetkilileri göreve davet ettiler.

“YETKİLİLER ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALMIYOR”

Gazetemize konuşan esnaflar, boru patlağını VASKİ'ye bildirdiklerini ancak kimsenin ilgilenmediğini belirterek, üç gündür içme suyunun boş yere aktığını ifade ettiler. Eski çarşı polis karakolu sokağında patlayan şebeke suyu borusunun yaklaşık üç gündür onarılmadığını belirten esnaflar, idari sorumsuzluk, kurumsal disiplinsizlikten kaynaklandığını ileri sürdüler.

VASKİ'ye konu hakkında bilgi vererek su patlağının onarılması için ilk günden itibaren her gün sorunu bildirdiklerini ifade eden esnaflar, “Bu temiz içme suyu boşa akıyor. Zaman zaman bu tür durumlarla karşılaşıyoruz. Yaptığımız şikayetler maalesef dikkate alınmıyor. Onarmak bu kadar mı zor? ” ifadelerini kullandılar.

Yetkililerin, insanlığın yaşam kaynağı olan su ile ilgili duyarsız kalmasını eleştiren esnaf, bu dünyanın kendilerinden sonraki nesillere de kalacağını ve bu konuda duyarlı davranılması gerektiğini vurgulayarak, “Van'da bazı mahallelerde su sıkıntısı yaşanırken, şehrimizin orta yerinde içme suyunun boşa akması düşündürücü ve üzüntü vericidir. Boşa akan her damla su insanlığa zarar yazıyor. Lütfen duyarlı olalım” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme