VASKİ’den Gevaş’a Büyük Yatırım

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Gevaş ilçesinde yaptığı çalışmalar büyük ilgi ve takdir görüyor.

Yeni bir kuruluş olmasına rağmen programlı ve koordineli bir çalışma performansı sergileyen VASKİ, Van'ın 13 ilçesinde yürüttüğü önemli hizmetlerle göz dolduruyor. VASKİ, Gevaş'ta da kapsamlı olarak tarihinin en büyük altyapı çalışmasına imza atıyor. Gevaş ilçesinin köyden mahalleye dönüştürülen birçok yerleşim biriminde yeni su hatları döşenirken, altyapısı eksik olan yerlerde de kanalizasyon boruları çekildi.
Gevaş ilçesinin yıllardır hasretini çektiği kanalizasyon hizmetinin gelmesi ise halktan büyük memnuniyet uyandırdı. İlçe tarihinde ilk kez kanalizasyon hattı çekilirken, bununla birlikte faaliyete girecek olan arıtma tesisinin de faaliyete alınmasıyla önemli bir sorun daha tarihe karışmış olacak.
Ayrıca ilçenin İkizler, Akdamar, Kuşluk, Karşıgeçit ve Balaban mahalleleri başta olmak üzere 9 adet kaptaj yapılırken, diğer mahallelerle birlikte yaklaşık 10 kilometrelik su hattı çekildi. Aynı mahallelerde bulunan depolar da onarılarak tekrar hizmete alındı. Ayrıca ihtiyaç duyulan mahallelerde ise sondaj ve terfi binaları yapıldı.

Bakmadan Geçme