Vatandaşlardan kaldırım ve yol işgali tepkisi

Esnaflar tarafından kaldırımların işgal edilmesine, dükkan önlerine cadde ve sokakları daraltacak şekilde bırakılan saksı ve dubalara vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Büyükşehir'e yakışmayan, kasaba görüntüsü oluşturan söz konusu sorunun bir an evvel çözülmesini isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

Özlem Tekin Alkan

Van'da bazı esnaflar tarafından işgal edilen cadde, sokak ve kaldırımlar hem görüntü kirliliğine sebep olmakta hem de vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Yayaların, engelli vatandaşların, bayanların ve okula gidip gelen çocukların rahat yürüyebilmesi, müşterilerin mağazalara rahat girip çıkabilmesi için yapılan kaldırımlara eşya bırakılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar belediye görevlileri, zabıtalar ne işe yarıyor diye tepki göstererek yetkilileri göreve davet etti.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Kaldırımlar bazı esnaflar tarafından işgal ediliyor. Bu son derece yanlış ve çirkin bir davranış. İnsanlar kaldırımlarda rahat ve güvenli şekilde yürümelidir. Kaldırımları işgal eden esnaflar lütfen bu tür davranışlardan vazgeçsinler. Aksi takdirde kaldırım işgalleri devam ederse yetkililer gereken cezai işlemi uygulamalılar. Belediye görevlilerinin cadde, sokak, kaldırım işgallerini göstermelik tedbirlerle değil kalıcı olarak memleketin gündeminden çıkarıp sorunu kökünden çözecek tedbir alması gerekmektedir” diye konuştular.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
Sizce de öyle değil mi? 14 Kasım 2022 14:00

Şehirde yaşamakla " şehirli" olunmaz. Kalabalık bir şehirde yaşıyorsan sorumlulukların olduğunu bileceksin. Çöpünü, atığını, pisliğini, kanalizasyonunu ortalığa dökemezsin. Çevreyi rahatsız edemezsin. Etrafa zarar veremezsin. Yol ve kaldırımları daraltamazsın. Kaldırım ve yollara babanın tapulu mülkü gibi eşya koyamazsın. Etrafa tüküremezsin. Sigaranı (zehirini) içip izmaritini etrafa fırlatamazsın. Sigaranın zehirli dumanını insanlara üfüremezsin. Çarşı ve sokaklarda hanzo gibi bağıramazsın. Çığırtkanlık yapamazsın. Küfür, argo ve münasebetsiz sözlerle konuşamazsın. Kaba saba ve görgüsüz davranışlar sergileyemezsin. Kimseye saygısızlık yapamazsın. Dükkanını süpürüp çöpünü, tozunu, suyunu kaldırımlarda ve yollarda bırakamazsın. Evinden çöpünü çıkarıp rastgele ortalığa, kanallara, derelere atamazsın. Parklara, kıyılara, piknik yerlerine kabuklu yemişini yiyip dökemezsin. Oturduktan sonra etrafı kirli bırakamazsın. Kullandığın hiçbir yeri berbat edemez, kirletemez ve dağıtamazsın. Aracını yol ağzına, kaldırım ağzına, kaldırım üstüne park edemezsin. Aracında yüksek sesli müzik açıp çevredekileri rahatsız edemezsin. Komşularını, sokağındakileri rahatsız edemezsin. Yoldan gelip geçenlere rahatsızlık veremezsin. Yayaları rahatsız edemezsin, trafik kurallarını çiğneyemezsin. Parklara zarar veremezsin. Toplu taşımada görgü kurallarını ve yolculuk kurallarını göz ardı edemezsin. Şehirde yaşıyorsan, toplu yaşanılan yerlerdeki her bir kurala uymak zorundasın. Her kişi elbette kendinden sorumludur. Her birey buna dikkat ederse huzurlu, düzenli, temiz ve medeni bir şehir ortamı oluşur. Bunu yapmayan kişinin şehirde değil, şehir dışında yaşaması gerekir. Çünkü şehrin yukarıda sayılan ve sayılmayan kurallarına uymayan kişi/ler henüz gelişimini tamamlamamış kişi(ler)dir. Bu kişilerin eğitilmesi, terbiye edilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekir. Şehirde yaşayan herkesin kendini bu gözle değerlendirip eksiklerini, hatalarını düzeltmesi gerekir.

VAN'I BU GÖZLE DÜŞÜNMEK 13 Kasım 2022 21:07

EDREMİT, İPEKYOLU, TUŞBA KIYILARINA 20 KM SAHİL BANDI... BÜYÜK MİLLET BAHÇELERİ... HER MAHALLEDE NİCE YENİ PARKLAR... MEVCUT PARKLARDA BAKIM, ONARIM, YENİLEME, TEMİZLİKLER... ÇARŞILAR İÇİN YENİ PARKLAR... YAPIMI DEVAM EDEN PARKLARIN HIZLANDIRILMASI.... ÇEVRE YOLUNUN BİTİRİLMESİ... SEMT VE MAHALLELERDE KAPALI SEMT PAZAR YERLERİ.... KENT MEYDANI... BÜYÜK VE MODERN BİR ŞEHİRLERARASI OTOGAR... İLÇE, BELDE VE KÖY ARAÇLARI İÇİN BÜYÜK BİR OTOGAR... MODERN YOLLAR... GENİŞ BULVARLAR... ALTERNATİF YOLLAR... YENİ GÜZERGAHLAR... PRESTİJ CADDE VE SOKAKLAR... BÜTÜN SEMT VE MAHALLE YOLLARINDA, ASFALT SERİMİ, PARKE TAŞI DÖŞEME, DRENAJ, OLUK, KANAL, KALDIRIM, AYDINLATMA VE TEMİZLİKLERİN EKSİKSİZ OLMASI... GEVAŞ, EDREMİT, İPEKYOLU, TUŞBA BOYUNCA 100 EKSKAVATÖR VE 300 KAMYONLA DİP ÇAMURU TEMİZLİĞİ.... BÜTÜN DERE VE KANALLARDA TEMİZLİK.... YENİ MESİRE ALANLARI...YENİ PİKNİK YERLERİ... ŞEHRİN HER TARAFININ TERTEMİZ OLMASI...AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİKLERİ... YENİ YÜZME ALANLARI... ALT YAPI VE ÜST YAPI HİZMETLERİ.... ÇOK KATLI OTOPARKLAR...YER ALTI OTOPARKLARI... AÇIK OTOPARK ALANLARI... DÜZENLİ VE YETERLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ... SEMT VE MAHALLELERDE OKUMA SALONLARI, KÜTÜPHANELER, OYUN ALANLARI, SEMT SPOR ALANLARI, ÇOCUK OYUN GRUPLARI... KANAL VE DERE ISLAHLARI... FERAH, KULLANIŞLI, GÜZEL YOL VE KALDIRIMLAR...KEYİF VEREN ÇARŞILAR... RESTORE EDİLMİŞ BAKIMLI VE GÜZEL TARİHİ ALANLAR... Bunlar ve bunlar gibi nice proje, yatırım, hizmet, çalışma ve gayretlerle " GÖNÜL İŞİ " ve "MARKA HİZMETLER" sergilenerek üç merkez ilçenin yani şehrin çehresini değiştirecek hizmetlerle bölgede ve ülkede ses getiren modern, düzenli, gelişmiş, gözde, hayranlık uyandıran, pırıl pırıl, tertemiz, ferah, donanımlı, bakımlı bir VAN haline gelebiliriz. Büyük düşünmek, büyük çabalar sergilemek ve büyük işler başarmak zorundayız. Bütün Vanlılar bunu istiyor, bunu bekliyor.

Bakmadan Geçme