Vefat ve taziyeleri öğrenmek sorun oldu

Van Büyükşehir Belediyesi web sitesinde yer alan vefat ve taziye bilgilerinin zamanında yer almaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar vefat bilgilerinin zamanında yüklenerek, güncellenmesini ve sorunun çözülmesini istediler.

Evren Doğruer

Van'da vatandaşlar vefat taziye haberlerini öğrenme sorunu yaşadıklarını belirttiler. Van Büyükşehir Belediyesi web sitesinde yer alan vefat ve taziye banner'inde yer alan bilgilerin zamanında güncellenmediğini belirten vatandaşlar sorunun çözülmesini istediler.

Büyükşehir Belediyesi Web sitesinde vefat edenlerin defin işlemlerinin defin işleminin yapılmasının ardından hemen siteye yüklenmesi gerektiğini kaydeden vatandaşlar," Şehrimiz büyüdü, kalabalıklaştı. Vefat eden akraba, yakın ve tanıdıklarımızın vefat ve taziye haberlerini belediye internet sitesinden takip edebiliyoruz. Ancak sitede bilgiler güncel değil. Bazen vefat eden bir kişi günler sonra yer alıyor. Diğer taraftan sitede son vefat edenlere yer veriliyor. Burada ciddi yanlışlık var. Bir vatandaş yakınının, hemşehrisinin ölümünü sitede göremezse nasıl haberi olacak. Sitede daha önceden vefat edenlerin arşivine rahatlıkla girilebilmelidir. Bilgi İşlem Dairesi ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nün sorunu birlikte çözerek vefat ve taziye bilgi sisteminin daha işlevsel hale getirilmesini istiyoruz" dediler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme