Vergisiz verilecek telefonun detayları belli oldu: Hangi markalar kapsama dahil edilecek, açıköğretim de dahil mi?

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu alabilme imkanı sağlayan uygulamanın ayrıntılarını paylaştı.

Uraloğlu, telefonun sadece sahibi tarafından kullanılabileceğini ve 2 yıl süreyle izleneceğini, marka seçiminin de Türkiye'de üretim yapanlar arasından yapılacağını ve açıköğretim öğrencilerinin de bu haktan faydalanacağını ifade etti.

Uraloğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“ÖTV ve KDV'siz cep telefonu hakkından gelir düzeyi ne olursa olsun, yüksek okul ve açıköğretim dahil 7 milyon üniversite öğrencisi yararlanabilecek. Aylık 10 GB ücretsiz internet de bu uygulamayla birlikte verilecek. Vergisiz telefon almak isteyenler tüm model ve markalar arasından seçim yapamayacak. Sadece Türkiye'de üretilen telefonlar bu uygulamaya dahil olacak ve bunlar için de bir fiyat sınırı belirlenecek.

Türkiye'de üretilen telefonlar arasında Samsung, General Motor gibi markalar var, Huawei, Apple gibi markalar yok. Vergi muafiyeti telefonların fiyatlarını yarıdan fazla düşürecek. 10 GB ücretsiz internet için 3 operatörden aldığımız tekliflere göre, kamuya yıllık birkaç milyar TL maliyet çıkacak. Kişinin telefonuyla hattının en az 2 sene boyunca uyumlu kalması zorunlu olacak yani başkasına verilemeyecek, satılamayacak. Bunun izlemini biz BTK vasıtasıyla gerçekleştireceğiz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme