VESOB'da Zafer Alpaslan'ın

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (VESOB) yapılan 18. olağan genel kurulunda 74 oy alan mevcut başkan Faruk Alpaslan güven tazeledi. Seçimden başarıyla çıkan Alpaslan,” Esnafımıza yönelik yaptığımız hizmetler boşa gitmedi, üyelerin yapılan tüm baskılara rağmen hür iradeleriyle oylarını kullandığını” söyledi.

Rıdvan CAN

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 'nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı seçimlerinde mevcut VESOB Faruk Alpaslan 74 oy alırken, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge 70 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. VESOB Başkanlığına yeniden seçilen Faruk Alpaslan kendisini destekleyenler tarafından omuzlara alındı. Makam odasında tebrikleri kabul eden Alpaslan, gazetemize yaptığı açıklamada seçimlerden önce siyasilerin seçimlere müdahil olduğunu, ancak üyelerin yapılan tüm baskılara rağmen hür iradeleriyle oylarını kullanarak kendisini başkanlığa yeniden seçtiğini söyledi.

“Teknolojik çağa ayak uyduracağız”

İki adayın yarıştığı genel kurul VESOB'un yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Divan Kurulunun oluşturulması, faaliyet ve denetim raporları okutuldu. İlk konuşmayı VESOB Başkan adayı İsa Berge yaptı. Berge, “Artık hızla gelişen bir dünya içerisinde olduklarını belirterek, küresel ekonomi ve globalleşme ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Teknolojik sermayenin her geçen gün esnafı yok ettiğini vurgulayan Berge, “Her geçen gün internet ortamında alışveriş ortamının yapılması, ister istemez bizleri yıpratmaktadır. Elbette ki biz bu teknolojik değişimlerin karşısında değil yanında yer alacağız. Biz bu teknolojik eğitimlere, teknolojik çağa ayak uyduracağız” dedi. Yönetime gelmeleri durumunda Van'da bir AR-GE Birimi, Danışmanlık Birimi ve Proje Birimi'nin kurulacağını ifade eden Berge, seçimlerin Van'a, ülkeye ve esnafa hayırlara vesile olmasını diledi.

“Odası olmayan ilçe kalmayacak”


Daha sonra kürsüye çıkan VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalara değindi. Yeni VESOB hizmet binasının il esnafının hizmetine sunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Alpaslan, “Bizim için Van ne kadar önemli ise ilçelerde o kadar önemli. Bizler eğer bu görevlere atılmış isek, esnaf arkadaşlarımız bu yükümlülüğü üzerimize vermiş ise onların çoluk çocuğunun vebali, o esnafın vebali boynumuzdadır. Bu il ilçe fark etmez. Erciş ilçesindeki her iki odaya daire aldık. Odası olmayan ilçenin kalmayacağına dair size söz veriyorum” dedi.

“Kimseyle bir derdim yok”


Türk, Kürt ayırımı yapmadan, siyasete bulaşmadan göreve geldiklerini vurgulayan Başkan Alpaslan, “İster beni seçin, ister seçmeyin, cenabı Allah doğrusu ne ise, sizlerin hakkında hayırlısı ne ise onu nasip etsin” ifadelerini kullandı. Kimse ile bir düşmanlığının olmadığını da sözlerine ekleyen Alpaslan, “Benim esnafa hizmetten başka bir derdim yok. Allah hayırlı uğurlu etsin” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından mavi ve beyaz liste halinde seçime gidildi. Seçimde Faruk Alpaslan beyaz listede, İsa Berge ise mavi listede yer aldı.

“Esnafımıza hayırlı, uğurlu olsun”

Mavi oy pusulası ile seçime giren ve 70 oy alan İsa Berge sonuçların açıklanmasından sonra bütün esnafımıza hayırlı, uğurlu olsun ifadelerini kullanarak salondan ayrıldı.

“Siyasiler seçimlere müdahil oldu”

VESOB Başkanlığına 74 oy alarak yeniden seçilen Faruk Alpaslan kendisini destekleyenler tarafından omuzlara alındı. Faruk tebrikleri kabul eden Alpaslan gazetemize yaptığı açıklamada seçimlerden önce siyasilerin seçimlere müdahil olduğun, üyelerin yapılan tüm baskılara rağmen hür iradeleriyle oylarını kullandığını söyledi.

“Gerçek irade sandığa yansıdı”

Esnafın kendilerine güvendiğini belirten VESOB Başkanı Alpaslan ,” Yıllardır odalara başkanlık eden biri olarak bu seçimi esnafımızın desteğiyle tekrar kazanmış bulunmaktayım. Esnafımıza yönelik yaptığımız hizmetler boşa gitmedi, ama burada herkes bunu çok iyi bilsin ki eğer gerçek hür irade sandığa yansıdığı zaman sonuçlarının ne olduğunu görüyoruz. Benim katıldığım seçimlerin değişik müdahalelere maruz kaldığını söylemek isterim. Gönül ister ki bu seçimlere baskılar, müdahaleler olmasın. 250 esnaf ve teşkilatlarına minnettarım, bundan sonra sırtımıza daha da fazla yük binmiştir. Yapmış olduğumuz hizmetler yapacak olacağımız hizmetlerin teminatıdır. Van esnafını çok güzel günlerin beklediğini söylemek isterim. Biz birlik ve beraberlik içinde de olduğumuz sürece başaramayacağımız iş yoktur. Oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Sonucun Van halkına ve Van esnafına hayırlı uğurlu olması istiyorum” dedi.

“VESOB'un borcunu ödeyeceğiz”

VESOB'un bütün borçlarını ödeyeceğini vurgulayan Alpaslan, “ VESOB olarak bilerek borçların altına girmişim. Bu esnafa yaptığımız hizmetin karşılığında yapılmış bir borçtur. Boynumuzun borcudur ve ödeyeceğiz. Şoförler ve Otomobilciler Odası kendi borcunu ödeyecektir. Biz VESOB'un borcunu ödeyeceğiz. Ama elimizden gelen bir şey varsa alt kuruluşumuz olduğu için onların borcunun ödenmesi için imkân yaratmaya çalışacağız. Bu seçimlerde 14 oda karşımızda vardı ama sonuç itibari ile esnafın hür iradesi benim başkan olmamı sağladı. Bu seçimin sonuçlarını herkesin iyi okuması gerekir“ şeklinde konuştu.

Olağan genel kurulda VESOB Başkanı Faruk Alpaslan tekrar başkan seçilirken yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
ASİL; Çetin Karaduman, Muhittin Aydemir, Yılmaz Ağar, Veysel Koç
YEDEK; Seyfettin Konca, Ahmet Gözüaçık, Şakir Alan, İsmet Oflas
DENETİM ASİL; Mustafa Gürbüz, Nurdoğan Avcı, Oktay Orhun oldu.

Bakmadan Geçme