VGC'de Aşan dönemi

Bölge genelinde en fazla üyeye sahip Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti bugün gerçekleştirdiği 11. Olağan Genel Kurulunda Turkuaz listeyle yarışan Orhan Aşan seçimi kazanarak başkan seçildi. Seçim sonrası konuşan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Aşan, kazananın gazeteciler olduğunu söyledi. 

Van TSO'da yapılan seçim yoklama, divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, faaliyet, denetim raporlarının okunması ve ibra edilmesinin ardından oy verme işlemine geçildi.
Turkuaz listeyle yarışan başkan adayı Orhan Aşan 58 oy alarak seçimi kazanırken, kırmızı listeyle yarışan Uğur Tunçdemir, 35 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı. Kırmızı liste adayı Uğur Tunçdemir, seçimi kazanan Turkuaz liste adayı Orhan Aşan'ı tebrik ederek başarılar diledi.

Aşan'ın yönetiminde Yunus Emre Aykaç, Kerem Oruç, Yusuf İdiz, Emre Ilıkan, İshak Kara ve Rıdvan Can yer alıyor.

Seçim sonrası konuşan VGC Başkanı Orhan Aşan, "Bugün burada kazanan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti'nin tüm üyeleri ve bölgemizin basın camiasıdır. Birlikteliğimiz, mücadelemiz ve gayretlerimiz sonuç vermiştir" dedi.

Aşan, önümüzdeki dönemde VGC üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunması, mesleki itibarın yükseltilmesi ve bölgesel basının güçlenmesini sağlamak öncelikli hedefleri arasında sıraladı.

VGC'nin yeni başkanı Orhan Aşan, görevde olduğu süre boyunca basın özgürlüğünü ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Basın camiasının güçlü sesi olmaya devam edeceğiz. Gazetecilerin hak ve menfaatlerini korumak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme