Yarın Van Gölü Temizlik Günü etkinliği düzenlenecek

Van'ın Edremit Belediyesi, 31 Mayıs Cuma (yarın) Van Gölü sahillerinde oluşan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla 'Van Gölü Temizlik Günü' etkinliği düzenleyecek. Belediye tarafından düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşlar davet etildi.

Van'ın Edremit Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve Van Gölü'nün temizliğine dikkat çekmek amacıyla "Van Gölü Temizlik Günü" etkinliği düzenliyor. 31 Mayıs 2024 Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte, tüm vatandaşlar göl kıyısında temizlik yaparak çevreyi koruma bilincine katkıda bulunacak.

Edremit Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, 31 Mayıs Cuma günü saat 13.00'te başlayacak ve 16.00'ya kadar devam edecek. Etkinlik yeri olarak ise Lalapaşa Parkı seçildi. Belediye yetkilileri, tüm vatandaşları bu anlamlı etkinliğe davet ederek, çevre temizliği konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasının hedeflendiğini belirttiler.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 3
YETKİLİLERİMİZE... 30 Mayıs 2024 20:22

● Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Tuşba, İpekyolu, Edremit ve Gevaş kıyıları boyunca gölde dip çamuru ve yüzey temizliğinin eş zamanlı olarak yapılıp hızla bitirilmesi. ● 8 ilçeden geçip göle karışan bütün dereler, kanallar ve arkların tamamen temizlenmesi, tamamının bakım ve iyileştirmelerinin yapılması. ● 8 ilçenin kıyıları boyunca Anayasa'nın 43. Maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu gereği kıyılardaki tesis, işletme, otel, yazlık, kamp, bahçe vb. her tür kişisel kullanımın sonlandırılıp 8 ilçede de Van Gölü kıyılarının tüm vatandaşların ücretsiz kullanımı için düzenlenmesi. ● 8 ilçenin kıyılarında parklar, sahil, yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatılar, rekreasyon alanları ve sahil kordonu oluşturulması. ● 8 ilçede tam kapasite çalışan Atık Su Arıtma Tesisleri yapılması. ● Bu ilçelerde Katı Atık Bertaraf Tesisleri inşa edilmesi şarttır. BU SAYILAN ÇALIŞMALAR İÇİN TÜM KURUMLARIN ORTAK OLDUĞU "VAN GÖLÜ VE HAVZASINI KORUMA, KURTARMA, ISLAH VE İHYA SEFERBERLİĞİ" GEREKMİYOR MU SİZCE?  

BELEDİYELER İŞİNİ YAPSIN 30 Mayıs 2024 20:21

■ VBB, İpekyolu, Edremit ve Tuşba belediyelerinin PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜKLERİ bu şehrin bütün çarşılarında, semt ve mahallerindeki yakın uzak, küçük büyük yüzden fazla parkın TAMAMINDA temizlik, bakım, onarım ve yenilemeleri HAZİRAN ayında hızla yapıp bitirsin. ■ Bu şehrin bütün cadde, sokak, ara sokaklarını tek tek mobil ekiplerle dolaşıp inceleyerek çukur, kazılı, çökük, arızalı ve bozuk yerlerin HEPSİNİN tek tek özenli ve güzel bir şekilde bakım ve onarımlarını yapın. Üç merkez ilçenin her yerinde abartısız on binlerce sorunlu yer göreceksiniz. ■ Üç merkez ilçede asfaltsız, parke taşsız, kaldırımsız, oluksuz bütün yolları bu aylarda mutlaka mükemmel hale getirin. ■ Bu şehrin bütün semtlerinde, bütün mahallerinde, bütün caddelerinde, bütün sokaklarında, bütün ara sokaklarında, üç merkez ilçenin her yerinde hızla süpürme, çöp ve atık toplama, özenli ve detaylı TEMİZLİK BAŞLATIN. Bu şehrin içler acısı bakımsızlığı, kirliliği herkesi usandırıyor. Her yıl aynı sorunları dile getirmekten bıktık.

BÜTÜN VAN HALKINA MEKTUP 30 Mayıs 2024 20:17

Şehrini, çevresini ve doğasını temiz tutmayan insan ancak cahil, görgüsüz, bilinçsiz, duyarsız insandır. VAN halkı böyle değildir, böyle olamaz ve böyle olmamalıdır. Bir şehrin temizliği ordaki insan kalitesini gösterir. Bir şehir, insanlarının aynasıdır. Hangimiz kirli, düzensiz, bakımsız bir şehre gidip dolaşmak isteriz. Hepimiz temiz, bakımlı, düzenli, ferah, berrak, yemyeşil şehirlerde zaman geçirmek, gezmek, tatil yapmak isteriz. Van hepimize emanettir. Herkes bu sorumlu davranış için işe kendinden ve ailesinden başlasın. VAN GENÇLİĞİNE, VAN'DAKİ AİLELERE, VAN'DAKİ ESNAFLARA, VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE, HERKESE SESLENİYORUZ : Çarşılarınızı, dükkanlarınızın önünü, kaldırımlarınızı, sokağınızı caddenizi, parklarınızı, derelerinizi, kanallarınızı, sahillerinizi, kıyılarınızı, park ve yeşil alanlarınızı, piknik ve mesire alanlarınızı, semt ve mahallelerinizi, çevrenizi ve doğanızı kirletmeyin, berbat etmeyin, temiz tutun.

Bakmadan Geçme