Yaşar Adıyaman'ın Yaşayan Şairler Antolojisi-3 kitabı okurlarla buluştu

Vanlı şair yazar Yaşar Adıyaman, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına Yaşayan Şairler Antolojisi kitabının üçüncüsünü okuyucularıyla buluşturdu.

Simer Yayınevi tarafından basımı yapılan Yaşayan Şairler Antolojisi-3 kitabı raflardaki yerini aldı. Vanlı şair-yazar Yaşar Adıyaman, Yaşayan Şairler Antolojisi kitabına katkı sunan, yer alan, şiir veren, destek sunan bütün şairlere teşekkür ederek, 28 şairin şiirlerinden oluşan 1440 sayfalık antoloji kitabını Vansesi Gazetemize tanıttı.

Kayseri'de bulunan şair yazar Yaşar Adıyaman Yaşayan'ın, Şairler Antolojisi 3 kitabında Yılmaz Şit, Leyla Mihrinaz Engin, Sami Demir, Helin Duran, A.Yavuz Yavrutürk, Raif Aras, Seyfettin Avcı, Erdal Şahin Almanya da bulunan Şenay Tek, Meryem Irkılata, Esma Bolat, Habibe Dirican ve Fikret Onay'ın şiirleri antolojimizde yer aldı, Kayseri ilimizde Özlem Akşit, Gölge Sümer, Mesut Coşgun, Yüksel Gazioğlu, Galip Güler, Battal Çetine'nin yazıları yer aldı.

Bunun yanında deprem bölgesi ve diğer illerimizde birçok yazar Yaşayan Şairler Antolojisi -3'e destek verdiler. Salih Kurtulmuş, Nusret Yılmaz Rıdvan Serin, Sabahat Eren, Hatice Erdoğan, Halise Tekbaş ve Hafize Özdemir Antolojimize katkı sundular. Yaşar Adıyaman, Yaşayan Şairler Antolojisi-3 kitabına katkı sunan herkese teşekkür etti.

“2 yıllık emeğin ürünü olarak bu eseri yayımlayarak çıkardık”

Gazetemize açıklamalarda bulunan şair yazar Adıyaman, “Vanlı şair ve yazarlarının şiirlerinin yer aldığı kitabımızda ayrıca genç şair ve yazarlarımızın da eserleri bulunuyor. Projemize 2016 yılında başladık. 2018 yılında Yaşayan Şairler Antolojisi-1 kitabını çıkardık. 2021 yılında ise Yaşayan Şairler Antolojisi-2'nci kitabını çıkardık. 2023 yılında ise Yaşayan Şairler Antolojisi -3 antolojimizi 2 yıllık emeğin ürünü olarak eserimizi yayımlayarak çıkardık. Biz Yaşayan Şairler Antolojisi kitabımızı 10 seriye kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Allah'ın izniyle iki yılda bir basımını gerçekleştireceğimiz Yaşayan Şairler Antolojisi kitabının 4. serisi için çalışmalara başladık. Özelde ilimizin kültür ve sanatına katkı sunuyoruz. Genelde ise kadim şehir Van ilimizi başta ülkemize ve dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

“Mavi Şehrin Kalemleri-2 Güldestesi'ni okuyucularla buluşturacağız”

Adıyaman açıklamasının devamında “Allah nasip ederse Mavi Şehrin Kalemleri - 2 Güldestesi'ni yakın zamanda okuyucu ile buluşturacağız. Bu süreçte her hafta Vansesi gazetemizin katkıları ile yayınlanan edebiyat sayfası da 300. Haftaya doğru yol almaktadır. 700 farklı şair yazar ve kalem ehli insanların yazıları ve eserlerini yayınlamış olduk. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu. BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme