Yazar Banu Avar Van'da okuyucularıyla buluştu

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Van Kitap Fuarı'na katılan gazeteci-yazar-program yapımcısı Banu Avar, okuyucularıyla buluşarak, kitap imzaladı.

Burhan Ergin

Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde 20-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Kitap Fuarı'na katılarak okuyucularıyla buluşan Türkiye'nin önemli yazarlarından gazeteci-yazar-program yapımcısı Banu Avar, gazetemize konuştu. Kitap Fuarı'nda imza etkinliğine katılan Banu Avar, son çıkan kitabı Zemberek'i okurları için imzaladı. Avar, fuar kapsamında söyleşiye katıldı.

"Van'da son zamanlarda çok önemli gelişmeler oldu"

Kitap Fuarı'nda gazetemize konuşan Banu Avar, "Aslında daha öncede birkaç kez Van'a gelmiştim. Van'da olmaktan heyecan duyuyorum. Van'da son zamanlarda çok önemli gelişmeler oldu. Bu gelişimde canlılık gördüm. Esnafta rahatlama söz konusudur. Bunu önemsiyorum. Bu coğrafyada en önemli akıllıca atacağımız adım komşularımızla iyi geçinmektir. Suriye, İran, Rusya, Irak gibi ülkelerle masaya oturarak onlarla konuşmalı ortak akıl üretip sorunları birlikte çözmeliyiz. Tek yolun bu olduğunu düşünüyorum. İnşallah Van'da bu anlamda bir Serhat Şehri olarak buna yardımcı olacak şehirlerden biridir. Van'da hakikaten şuanda büyük bir değişim var, huzur var. Van'da ve birçok doğu şehrinde beni en çok etkileyen şey, insanların eski bir kültürü damarlarında yaşıyor olduklarını htim. Kim ne derse desin, Doğu ve Güneydoğu insanı kendi kültürünü yaşıyor. Van'da ilk kez kitap fuarına geliyorum. Fuar gayet güzel geçti. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme