Yazar Rojan Hazım Van'da

2013 yılında başlatılan çözüm süreci sonrası önceki hafta gazeteci yazar Günay Aslan’dan sonra 34 yıldır yurt dışında bulunan Kürt yazar Rojan Hazım’da Van’a geldi.

İlhan Siyahtaş

Çözüm süreci ile birlikte 34 yıldır yurt dışında bulunan Rojan Hazat Van'a gelerek ‘'İçinde bulunduğumuz yeni siyasi süreç yeni açılımlara neden oldu'' dedi. Rojan Hazım'ı Ferit Melen Havaalanında HDP Van Millet Vekili Nazmi Gür, HDP İl Başkanı Harun Okay, DBP İl Başkanı Musa İtah ve Parti yöneticileri karşıladı.

Havaalanında açıklamalarda bulunan Rojan Hazım ‘' 1980'de yurtdışına çıkmak zorunda kaldım. 34 yıl sonra ilk kez Van'a gelmekten son derece mutluyum. Yurt dışına çıkışımızda mücadelemizde sadece bir mevzi değişikliğiydi. Uzun yıllar sonra Van'da olmak müthiş bir duygu, kendi gençlik yıllarımın geçtiği kente dönmek ayrı bir duygudur. Van'ın büyük bir kazanım mevzisi olduğundan dolayı da çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

HDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise ‘' Bu süreç bu kapıyı da açmış oldu. Biz tek tek gelişlerin dışında kitlesel dönüşleri de bekliyoruz. Bu bağlamda sadece politik olanlar değil, Aydınlar, Yazarlar, Sanatçılar, Şairler ve Gazeteciler toprağıyla kendi kökleriyle buluşacaklar, ben eminim ki bu buluşma barış ve demokrasi çözüm sürecine ivme kazandırıp ileri götürecektir'' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme