Yazar-Şair Yılmaz Odabaşı Vanlılarla buluştu

Yazar-Şair Yılmaz Odabaşı Zukka Kitap evi sponsorluğunda Van Avm'de hayranları ile imza ve söyleşi gününde buluştu.

İlhan Siyahtaş

Yazar-Şair Yılmaz Odabaşı Van'da Zukka Kitap evi sponsorluğunda imza ve söyleşi günü düzenledi. Van AVM'de gerçekleşen imza ve Söyleşi gününü birçok kitap, şiir sever katıldı.

İmza ve söyleşi programında konuşan Yazar-Şair Yılmaz Odabaşı, " İlk imza programımı 1986 yılında Van'da gerçekleştirdim. O zaman polis kordonu ile imza gününe gerçekleştirdik. O günden bu zamana kadar halen Van'ı huzurlu bir kent olarak görememenin burukluğunu yaşamaktayım. İnsanları içine girerek gençlerin gözlerinde umduğum ışığı bulamadım. Avrupa kentlerinde o mutlu, coşkulu gençliği burada bulamadım bu üzüntü verici. Van'a 1986 yıllarında gelirdim, o zamanlarda kentleşme sancıları çeken ve sıkıntılı bir kentten şimdiye baktığımızda çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını görmekteyim. Van'ın öteden beri Turizm'in incisi olması gereken, Bölgede turizmin en çok yerli ve yabancı turistin ilgisine maruz kalmayı hak eden bir şehir olduğuna hep inanmışımdır. Fakat maalesef bölgedeki sancılı siyasal süreç, Van'a hak ettiği ilginin gösterilmesine engel olmaktadır. Bunu da üzülerek izlemekteyim. Van benim aşık olduğum, hayran olduğum şehirlerin başında gelir. Ben bu bölgede Mardin, Diyarbakır ve Van'ı yüreğimle seven biriyim. Erek Dağının vakur duruşuna hayran bir insanım. Van aydını, akademisyeni, öğrencisi çok olan ve aydınlık şehirdir. Fakat yanlış siyasal politikalar, yanlış stratejiler burayı insanların güvenle dolaşabileceği, turizm ve seyahat yapabileceği bir yer olmaktan çıkardı. Şiddet eylemleri olmadan barış içinde kardeşlik içinde, legal ve meşru zeminlerde kendimizi ifade edebilmeliyiz. Ben böylesi bir sürecin durulmasını, insanlarımızın özgür, huzurlu barış içinde yaşamasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Zukka Kitap evi sahibi Enver Azbay, " Zukka Kitap evi olarak böylesi saygın Yazar ve Şairleri kitap ve şiir severler ile buluşturmak bizler içinde Vanlılar içende güzel organizasyonlardır. Yazar-Şair Yılmaz Odabaşı hocamızı da kitap ve şiir severler ile Van AVM'de buluşturduk. Bundan sonra bu tarz organizasyonlarımız devam edecektir" dedi.

İmza ve söyleşi programı daha sonra Yazar-Şair Yılmaz Odabaşı'nın kitaplarını imzalatması ile son buldu.

Bakmadan Geçme