Yazarımız Yaşar Adıyaman ayın şairi seçildi

Türkiye'nin önemli radyolarından Şiir FM tarafından her ay düzenlenen yarışmada Vanlı şair yazar Yaşar Adıyaman Ağustos ayı şairi seçildi. Adıyaman'ın şiirleri bir ay boyunca Şiir FM'de dinleyicileriyle buluşacak.

Türkiye'nin belli başlı platformlarından biri olan Şiir FM şair ve yazarların sesi olmaya devam ediyor. Van'ın kültür ve sanatına yaptığı çalışmalarla katkı sunan Simer Yayınevi koordinatörü, Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı gazetemiz yazarı Yaşar Adıyaman, Şiir FM tarafından düzenlenen yarışmada Ağustos ayı şairi seçildi.

Her ay kendi platformlarından ayın şairini seçerek bir ay boyunca şairin şiirlerini yayınlayarak edebiyat ve sanata katkı sunan Şiir FM'in Yaşar Adıyaman'ı ayın şairi seçmesi memleketi Van'da sevinçle karşılandı.

Gazetemize konuşan Yaşar Adıyaman, "Şiir FM Ağustos ayı şairi olarak beni gösterme teveccühünde bulunması sebebi ile başta Muammer Ahmet Sağlam beye ve kıymetli dostum Esma Bolat hanımefendiye teşekkür ederim. Şiir FM müdavimi olarak ayrıca emek veren katkı sunan her bireye ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Muammer Ahmet Sağlam yaptığı açıklamada, “Değerli şair dostumuz Yaşar Adıyaman hocamızı Ağustos ayının şairi seçilmesi sebebiyle tebrik eder başarılar dilerim. Ağustos ayı boyunca kendisi ile güzel bir çalışma yaparak şiirlerini yorumlayıp siz şiir severlerle buluşturmaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Esma Bolat ise, "Hak edilmiş bir ünvan, çünkü Yaşar beyin yaptığı ve yapacaklarına bizzat şahidim. Kaleminize elem, gönlünüze keder uğramasın Yaşar bey" dedi.

Yazılarıyla, şiirleriyle tanınan, önemli bir yere sahip şair yazar Yaşar Adıyaman 2017 yıllında Van'ın en iyi şairi ve yazarı seçilmişti. O günden bu yana Van genelinde birçok etkinlikle sanat ve edebiyata katkı yaptıktan sonra şimdide ülke genelinde önemli ödüllerle sesini duyurmaktadır.

Sosyal medya üzerinden birçok şair yazar, kültür sanat sevdalıları Yaşar Adıyamana tebrik mesajları göndererek başarılarının devamını diledi.

YAŞAR ADIYAMAN KİMDİR?

Muradiye doğumlu Adıyaman ilköğrenimini Erciş Yatılı ilköğretim bölge okulundan, lise öğrenimi Eskişehir Ahmet kanatlı Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Anadolu üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi İşletme bölümü ve yine aynı üniversitenin hukuk fakültesi adalet bölümünden mezun oldu. İstanbul İşletme Enstitüsü "İş Hukuku Uygulamaları" eğitimini tamamladı. Ardından 2020 yılında Simer Yayınevinin kurucular kurulunda yer aldı. İstanbul işletme enstitüsü yaratıcı yazarlık ve editör eğitimi aldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde madde bağımlılığı danışmanlığı, Aile Terapisti ve Alkol madde bağımlılığı eğitimini tamamlayarak bu alanda çalışmalarına resmiyet kazandırdı.

Araştırmacı yazar olarak hukuk konularına ağırlık vererek daha sonra sosyolojik olaylara değinen yazar madde bağımlılığı önleme çalışmaları kapsamında çeşitli çalışmalar yaptı. Ücretsiz seminerler verdi. Okuma alışkanlığı kazandırmak için, çeşitli kitap kampanyaları düzenledi. Zararlı maddelerin insan üzerindeki etkileri alanında mücadele veriyor. Çeşitli dergi ve gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Toplumun kanayan yarası madde bağımlılığı konularını yazmaya devam ediyor. Toplumsal olaylara değinen çalışmaları mevcut. STK, kurum ve kuruluşlarıyla birlikte madde bağımlılığı üzerine çalışmaları devam etmektedir. Van Şair ve Yazarlar Birliğini kurdu beş yıl başkanlık yaptı halen yönetim kurulu üyesidir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Yüksek Lisans eğitimine devam ederken tayininin Kayseri'ye çıkmasıyla eğitimini yarıda bırakarak Kayseri iline yerleşti. Merkezi Kayseri de bulunan Anadolu Sanat ve Edebiyat Derneği kurucuları arasında yer aldı. Simer Yayınevi koordinatör ve Epifiz yayınları Genel yayın yönetmeni olarak çalışmalarını sürdüren yazarın iyilik, sosyal ve bağımlılık projeleri üzerine çalışmaları devam etmektedir. Vansesi Gazetesi Mavi Şehrin Kalemleri Edebiyat sayfasının marka haline gelmesine büyük emek harcayarak her hafta yayınlanan nitelikli bir edebiyat sayfasının oluşturulmasına katkı sunuyor. Vansesi Gazetesi ve Vanda haber gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Anadolu Sanat ve Edebiyat Derneği yönetim kurulu görevlerini sürdürmektedir.

Birçok gazete ve dergi de eserleri yayımlandı. Halende yayınlanmaya devam etmektedir.

ALDIĞI ÖDÜLLER;

2017 yılında Van'ın enleri yarışmasında en iyi şair ve yazar seçildi.

2017 yılında Van genelinde 20 bin kitap dağıtımı kampanyasında Van Federasyonu tarafından ödüllendirildi

ESERLERİ YAYIMLANAN DERGİLER

Pencere, Kitabist, Memleketimvan, Uzak ülke, Dergizan, Yarpuz

ESERLERİ;

1- Ay Işığında Mavi Düşler /Şiir

2- Ah Kanaviçe / Şiir

3- Yaşayan Şairler Antolojisi -1

4- Şerna / Şiir

5- Kejê / Şiir -Öykü

6- Sufinin Aşk Nefesi/ Şiir

7- Gurbetin Müntehir Duyguları / Şiir

8- İnsanlığın Gölgesi / Deneme

9- Yaşayan Şairler Antolojisi -2

10- Önce Sevgi Sonra Çare / Madde bağımlılığı

11- Yaşayan Şairler Antolojisi -3

12- Aynı Biçimlerin Ölümü/ Öykü HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme