Yemek fiyatlarındaki artış insanları çiğköfteye yöneltti

Yaşanan ekonomik sıkıntılar, vatandaşların alışkanlıklarını önemli ölçüde değiştirdi. Artan enflasyon, yüksek gıda fiyatları yemek ücretlerindeki artış, insanları daha uygun alternatiflere yöneltti. Yemek fiyatları çiğköftecilere rağbeti artırdı. 

Ülke genelinde gözlemlenen verilere göre, çiğköfte satışlarında kayda değer bir artış yaşandı. Özellikle orta ve düşük gelirli kesimin tercih ettiği bu lezzet, ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşların imdadına yetişti. Klasik restoranlara kıyasla çiğköftecilerin sunduğu uygun ve cazip fiyatlar, insanların bütçelerini lokantalara nazaran daha az zorlarken, geleneksel lezzetlerin keyifle tüketilmesine de olanak sağlıyor.

Çiğköfteciler, sunduğu hızlı ve pratik servis, çeşitli sos seçenekleri ve kişisel tercihler doğrultusunda özelleştirilebilen yapısıyla vatandaşların beğenisini kazanıyor. Özellikle öğrenciler ve çalışanların iş çıkışlarında ve hızlı yemek ihtiyacı duyan kesim, çiğköftecilere yöneldi. Bu durum, söz konusu işletmelerin sayısında da önemli artışa yol açtı.

Sektör temsilcileri, çiğköfte tüketimindeki artışın ekonomik gerçeklerin bir yansıması olduğunu vurguluyor. İnsanların, uygun fiyat ve doyurucu bir seçenek olan çiğköfteye yönelmesinin, günümüz ekonomik koşullarının doğal bir sonucu olduğunu belirtiyorlar.

Öte yandan, çiğköftecilerin sunduğu geniş ürün yelpazesi de müşterilerin ilgisini çekiyor. Geleneksel çiğköftenin yanı sıra, farklı lezzetler ve sos teknikleriyle hazırlanan çeşitler, müşterilerin damak zevklerine göre şekilleniyor. Bu durum, çiğköfte sektörünün çeşitlenip gelişmesine katkı sağlıyor.

Sektör temsilcileri, önümüzdeki dönemde çiğköfte tüketimindeki artışın süreceğini öngörüyor. Ekonomik sıkıntıların devam etmesi halinde, insanların daha uygun maliyetli seçeneklere yönelmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda, çiğköftecilerin sayısındaki artış ve yeni konseptlerin hayata geçirilmesi bekleniyor.
Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Bildiğiniz gibi ülkemizde giderek daha kötü hal alan ekonomik sıkıntılar tüm kesimleri olumsuz etkiliyor. İnsanlar artık istediği gibi dışarı çıkıp yemek yiyemiyor. Fiyatlar çok yüksek, insanlar günümüz koşullarında evine ekmek götürmekte zorlanırken dışarı çıkıp yemeğe harcayacak parası yok. Özellikle döner, kebap ve etli yemeklere ulaşmak çok zor, yetkililer fiyatların aşağı çekilmesine yönelik adımlar atmalı. İnsanların alım gücü arttırılmalı” dediler.

Çiğ köfteci Fırat Durgun yaptığı açıklamada, “Şu an geçmiş yıllara nazaran Van'da çiğ köfteye yoğun ilgi var. Bir zamanlar Van'da çiğ köfte yapan çok fazla yer yoktu. Birkaç kişi dışında bu işle iştigal eden de olmadı. Daha sonraları ramazan sofralarında çeşni olsun diye sırf zevk için doyumluk olarak değil tadımlık olarak iftar sofralarını süslerdi çiğ köfte. Ramazan ayı sona erdikten sonra bu işi sürekli yapan çok az kişi olurdu. O zamanlar sofralarımızı Ramazanlarda tadımlık olarak süsleyen çiğ köfte bugün artık insanların karın doyurmak için akın, akın gittikleri yer halini aldı. Bugünlerde kilosu 250, 300 liraya satılan etsiz çiğ köfte dürüm olarak 40-50 liraya satılmaktadır. Bu sıralar çiğ köfte tezgâhlarına akın var. Etli yemek porsiyonlarının alabildiğine pahalanmasıyla artık lokantalar eskisi gibi dolmuyor. Özellikle öğrenciler ve dar gelirli kitle et dürüm yerine çiğ köfte dürümle karınlarını doyurmanın peşinde” dedi.

Yorumlar 1
Bu topluma ne oldu böyle? 30 Haziran 2024 22:10

SEBZE VE MEYVE MEVSİMİ OLMASINA RAĞMEN SON ON GÜNDE FİYATLAR CİDDİ ŞEKİLDE ZAMLANDI. 15 TEMMUZ ZAMLI MAAŞLARI GELMEDEN MEMURU, İŞÇİYİ, ASGARİ ÜCRETLİYİ, EMEKLİYİ DÜŞÜNEN HASSAS YÜREKLİ ESNAFLARIMIZ ZAM YAĞMURUNA BAŞLADILAR BİLE.

Bakmadan Geçme