'Yeni devlet kurma' halüsinasyonu...

Halüsinasyon bir tür ruhsal hastalık olarak bilinir. Başka bir tanımla kişinin sahip olduğu beş duyu organından herhangi biriyle algıladığını sandığı/zannettiği, gerçekte olmayan durumlara verilen ad... Böyle durumlarda halüsinasyon gören kişinin gerçek bir uyarıcısı olmaz, ancak o kişi çevresinde canlı ve cansız bir varlığı var sanır.

Halüsinasyon bir tür ruhsal hastalık olarak bilinir. Başka bir tanımla; kişinin sahip olduğu beş duyu organından herhangi biriyle algıladığını sandığı/zannettiği, gerçekte olmayan durumlara verilen ad... Böyle durumlarda halüsinasyon gören kişinin gerçek bir uyarıcısı olmaz, ancak o kişi çevresinde canlı ve cansız bir varlığı var sanır.

Bakıldığında oldukça kompleks bir yapıda olan halüsinasyon görme durumu ciddi bir sorundur böyleleri için...

Çünkü içinde bulunduğu/yaşadığı durumu tarifte zorluk çeker, uyurgezer bir ruh hali içinde olmasının sonucu -halk deyimiyle "samralar" yani, ne dediğini algılayamaz.

***

Önceki gün bunaltıcı havada biraz olsun soluklanmak için parkta otururken, arkadaşımın biri; "Farkında mısınız abi, boşluktayız?" dedi.

Böyle bir soru karşısında kim olsa şaşar. Ben de bu soruya soruyla karşılık verdim: "- Hayırdır, birşey mi oldu?"

"- Abi, Türkiye'de gündem yok şu an... Nicedir alışmıştık her gün farklı gündemler yaşamaya.."

Arkadaşım haklı...

Ülkemizde siyasetin iççekişmeleri nedeniyle her gün gündem oluşan sözler/cümleler kamuoyunun önüne bomba gibi düşüyor, hepimiz bunun üzerine konuşuyor, yorum yapıyorduk.

Hayret!..

Gerçekten gündemsiz bir Türkiye... Nasıl olur?

Böyle düşündük, yorumlar yaptık arkadaşlarla...

Akşam TV haberlerini izlerken gündeme bomba gibi düşmüş meğer. Bizim haberimiz yok.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme