Yeni eğitim öğretim yılı başladı

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Van'da 1517 okulda 300 bin öğrenci ve 19 bin öğretmen ders başı yaptı.

TAKİP ET

Anaokulu, ilkokul 1. sınıf ile lise 9. sınıf öğrencileri için uyum haftası 4 Eylül Pazartesi günü başlamışken, diğer sınıflardaki ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri için 2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü (bugün) başladı. Ülke genelinde 20 milyona yakın öğrenci, 1.2 milyon öğretmen, Van'da ise 300 bin öğrenci, 19 bin öğretmen ders başı yaptı.

Uzun yaz tatilinden sonra çok özledikleri okullarına ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşayan öğrencileri bu dönem iki ara tatil ve birde yarıyıl tatili bekliyor. Birinci ve ikinci dönem okullarda uygulanacak ara tatil normal şartlarda 1 hafta oluyor. Ancak cumartesi ve pazar günleriyle beraber tatil süresi toplam 9 güne çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl birçok resmi tatil günü hafta sonu günlerine denk geldiğinden öğrenciler ek olarak tatil yapamamıştı. 2024 yılında 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz gibi resmi tatillerin denk geleceği günler belli oldu. Ayrıca öğrenciler Ramazan Bayramı'nda da ek olarak tatil yapacak. Kurban Bayramı ise okulların kapalı olduğu yaz tatiline denk gelecek.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ne göre 11 Eylül Pazartesi günü başlayan yeni eğitim öğretim yılında ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak. Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendi. Eğitim öğretim yılı 14 Haziran'da tamamlanacak.

“MUTLU VE GÜÇLÜ YARINLARIN TÜRKİYE'SİNİ İNŞA EDİYORUZ”

Van İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, “Toplumları zamanı yakalayan değerler, bilgi ve becerilerle tanıştırma noktasında eğitim, başat rol oynamaktadır. Sizlerle yeni bir döneme başlamanın, yüz yüze eğitimle tekrar bir arada olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ülkemiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm paydaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Çalışma heyecanımızın birlikte başarma azmimizi sürekli beslediği eğitim ortamlarında, yeni dönemde de hep birlikte emek vermeye devam edeceğiz. İstikbale ve umuda yelken açan eğitim camiamızla birlikte mutlu ve güçlü yarınların Türkiye'sini inşa ediyoruz. Bilgiye sağlam ve hızlı adımlarla ulaşmanın kanallarını keşfederek; eğitimi, teknolojik enstrümanlarla besleyip hep birlikte büyütüyoruz. Güzel ülkemizin güçlü yarınlarının inşası ancak sevgi, özveri ve inançla çalışarak gerçekleşebilir. Yüz yüze eğitimin kesintiye uğramaması için tüm imkânlarını seferber eden Millî Eğitim Bakanlığımızın hedefleri doğrultusundaki çalışmalarımız; kültürü, sanatı ve sporu vurgulayan bir anlayışla yaz döneminde de öğrencilerimizin bütünlüklü ve çok yönlü gelişimine katkı sunmaya devam etti. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen yaz okulları ile öğrencilerimiz, okullarımızda ve Bilim Sanat Merkezlerimizde açılan matematik ve İngilizce yaz okullarında öğrenmeyi eğlenceli hale getiren faaliyetler içerisinde bulundular. Bu programlarla severek öğrenmeyi ilke edinerek ilgi alanlarını keşfetme imkânı bulan öğrencilerimiz, yeni başladığımız eğitim öğretim yılına da hazırlıklı olarak başlıyorlar” ifadelerini kullandı.

“MUTLULUK VE BAŞARILARLA DOLU BİR YIL OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Aras, “Eğitim yolculuğundaki faaliyetlerimiz her geçen gün bizi daha ileriye taşırken, hiç şüphesiz öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime devam etmeleri öğretmenlerimizin ve velilerimizin gayretleriyle doğrudan bağlantılı. Zira okul sağlığı, yeni dönemde de hepimizin ortak hassasiyetiyle gelişecek. Bu çerçevede yeni eğitim öğretim döneminde öğrenmeye, analiz etmeye ve meraklanmaya katkı sunan çalışmalarımız ile zamanın ihtiyaçlarını doğru analiz edip var olan değerlerimize yenilerini ekleyerek, hep birlikte eğitimle ilgili süreçleri sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz. Bu hedef doğrultusunda öncelikle okullarımızın fiziksel koşullarını iyileştirdik. Yeni dönemin, varlıklarıyla eğitim öğretim kurumlarının anlam bulduğu sevgili öğrencilerimize; sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı ve değerlerimizi öğrencilerimize ilmik ilmik dokuyan kıymetli öğretmenlerimize, eğitim öğretimin ve sevgili öğrencilerimizin en büyük dayanağı değerli velilerimize sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımızın birlikte eğitim öğretim süreçlerine verecekleri destek için şimdiden canı gönülden teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 8 Eylül Cuma günü Van'ı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunmuştu. HABER: EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme