Yeni yasa geliyor! Bunu yapanlara maliye tek tek ceza kesecek

Yüksek kira beklentisiyle bazı ev sahipleri, evlerini kiraya vermek yerine boş tutmayı tercih ediyor. Fahiş kira önlemleri kapsamında harekete geçen hükümet, Türkiye genelinde boş olan evlerin bölge bölge haritasını çıkaracak ve bu evlerin vergilerini artıracak. İşte ayrıntılar….

TAKİP ET

Fahiş kira fiyatlarına karşı alınan önlemlere bir yenisi ekleniyor. Yüzde 25 artış sınırının ardından, yüksek kira beklentisiyle boş duran evlere yüksek vergi uygulaması yapılacak.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye genelinde boş duran evlerin bölge bölge haritası çıkarılacak. Vatandaşların aşırı yüksek kira taleplerine karşı yeni çözüm planları devreye sokulacak.

AK PARTİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kira artış oranının yüzde 25 ile sınırlanmasının ardından, evlerini kiraya vermeyi istemeyen ev sahipleri 'uzun süren bakım/onarım' gibi bahanelere sarılarak birçok evin boş kalmasına ve konut krizinin derinleşmesine neden oldu. AK Parti Meclis Grubu, bu konuyu yakından takip ediyor.

TEŞVİK EDİLECEK

Kısa sürede uygulamaya konulacak bir düzenlemeyle, boş konut sorunu yaşanan şehirlerde yıllardır evlerini yüksek fiyatlarla kiralamayı bekleyen mal sahiplerinin emlak vergileri artırılacak. Bu şekilde, bu evlerin oturulabilir hale getirilmesi hedefleniyor. Ev sahiplerinin yüksek vergi ödemek yerine satış fiyatı veya kira bedelinde indirim yapmaları teşvik edilecek.

MECLİSE SUNULMASI BEKLENİYOR

Arz sıkıntısının aşılmasına yönelik bu adımların yanı sıra, Türkiye'deki boş evlerin haritası da çıkarılacak. AK Parti Meclis Grubu'nda fikir düzeyinde olan bu çalışmanın uygulanması için ilgili kurumlarla istişareler yapılacak. Düzenlemenin kısa sürede tamamlanarak Meclis'e sunulması bekleniyor.

Bakmadan Geçme