YENİTÜRK: MAÇLAR OYNANMASIN

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, liglerin tescilini veya ertelenmesini istediklerini söyledi.

Rıdvan Can / Özel Haber

Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de görülen koronavirüs nedeniyle Süper Lig ve spor müsabakalarının ertelenmesine neden olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından maçların 12 Haziran'da başlayacağı yönündeki açıklamanın ardından Vanspor Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, gazetemize açıklamalarda bulundu. Başkan Yenitürk, maçların oynanmaması gerektiğini söyledi.

“RİSK ALMAMIZA GEREK YOK"

TFF 2'nci ve 3'ncü lig kulüp başkanları olarak video konferans yöntemiyle sık sık bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulunduklarını belirten, Vanspor Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, “TFF 2'nci ve 3'ncü liglerde sağlıklı şartlarda mücadele etme açısından zaten belirli sıkıntılarımız bulunuyordu. Bu liglerde birçok kulüp ve oyuncular var. Koronavirüsü ortaya çıkmasından sonra sağlık şartlarının oluşturulmasının zor olacağını düşünüyoruz. O yüzden ligin kalan 6 haftasının tescil veya ertelemenin daha doğru olacağına inanıyoruz. Risk almamıza gerek yok” dedi.

“SÖZ KONUSU İNSAN HAYATI"

Başkan Yenitürk, Türkiye Futbol Federasyonun aldığı kararın yanlış bir karar olduğunu ifade ederek, "TFF 2'nci lig, 3'ncü lig ve Bal liginde yüzlerce futbolcuya ve kulüp çalışanlarına bu riski taşıtmanın hiç bir haklı sebebi olamaz. Koronavirisü tedbirleri kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ertelenen liglerin başlama tarihinin 12 Haziran olarak belirlenmesinin ardından birçok kulüp başkanları ile yaptığımız yazışmalar ve video konferansla maçların oynanmasından yana olmadık. Bu şartlar altında maçların oynanması çok riskli o yüzden maçların oynanmaması taraftarıyız" diye konuştu.

"PLAY-OFF POTASINDA OLAN TAKIMLARIN MAÇLARI OYNANSIN"

Play-off mücadelesi veren en yakın rakibinin 7 puan gerisinde 7'nci sırada bulunan temsilcimiz Vanspor'da Başkan Yenitürk, "Maçlar illaki oynatılacaksa ligin kalan altı haftalık diliminde play-off mücadelesi ve play-off potasında olan takımların maçları oynanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme