YENİTÜRK: TAKIMI SAHİPLENECEK YÖNETİCİLER BEKLİYORUZ

Cumartesi günü yapılacak kongre öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, takımı sahiplenecek, elini taşın altına koyacak iş adamları aradıklarını belirtti.

Rıdvan Can

Geçen hafta yapılması gereken çoğunluk sağlanamaması sebebiyle bu hafta sonuna ertelenen kongre öncesi açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Van'da Allah rızası için tekbir insan taşın altına elini koymuyor. Herkes diyor ben yönetime gireyim ama ben katkı sunamam. Sayın Valimizde bu konuda uğraşıyor. Yönetime katkı sunacak insanları bekliyoruz” dedi.

Van Büyükşehir Belediyespor'un iyi yerlere gelmesi konusunda şehrin bir bütün olması birlik ve beraberliğin Van Büyükşehir Belediyespor için çok önemli olduğuna değinen Yenitük, Van Büyükşehir Belediyespor'a şehrin sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, bu takım hepimizin hep birlikte sahiplenelim dedi.

"GÜÇLÜ VE ZORLU BİR GRUBA DÜŞTÜK"

Sarıyer İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi'nde gerçekleşen kura çekimi ve grubu değerlendiren, Servet Yenitürk, 2018-2019 futbol sezonunda 2'nci Grup'ta Şampiyonluk mücadelesi vereceklerini ifade ederek, "Güçlü ve zor bir gruba düştük. Önemli olanda güçlü bir grubun içinden şampiyon çıkabilmektir" diye konuştu.

"TRANFERLERİMİZİ TAMAMLARSAK GRUPTAN ÇIKARIZ"

Transferlere değinen Yenitürk, "Transfer çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Transferde ince eleyip sık dokuyoruz hata yapma lüksümüz yok. Belirlediğimiz transferleri bitirebilirsek iyi bir takım olacağız ve inanıyorum ki bu gruptan çıkarız. Takım ruhu, güzel futbol, taraftar desteği, aldığınız ve alacağınız transferler güzel olduktan sonra herhangi bir korku ve tereddüdümüz yoktur. Transferlere gelince, çok ağır gidiyor. Sıkıntı yaşadığımız noktalar oluyor. Tabi transfer ücretleri çok yukarılarda transfer ekmek isteğiniz futbolcular eski kulüplerinden alacaklarını alamadıkları için parasının yarını peşin istiyor. Bunun içinde kasamızda 2.5-3 milyon olması gerekiyor. Katkı yok, destek yok. Uğraşmaya devam ediyoruz. Kendi gücümüze göre bir şeyler yapıyoruz. İnşallah üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı.

"SORUMLULUĞUNU BİLEN İŞ ADAMLARINI BEKLİYORUZ"

Cumartesi günü yapılacak olan kongreye gerçekten sorumluluk taşıyabilecek, Van Büyükşehir Belediyespor için taşın altına elini koyabilen iş adamlarını beklediklerini belirten Yenitürk, “Şuana kadar böyle bir işadamı çıkmadı maalesef. Kongre öncesi biraz moralimiz bozuk. Van'da Allah rızası için tekbir insan taşın altına elini koymuyor. Herkes diyor ben yönetime gireyim ama ben katkı sunamam. Para olmadan hiçbir şey yapılmıyor. Para olmadan bir tek futbolcuyu bile transfer edemiyoruz. Burada kitlendik. İnşallah aşılır ve sahip çıkılır. Sayın Valimizde bu konuda uğraşıyor. Yönetime katkı sunacak insanları bekliyoruz. Cuma günü listemizi netleştireceğiz ve Cumartesi günü kongreye gideceğiz. Kentimizin takımına sahip çıkmamız lazım. Van Büyükşehir Belediyespor'u bu yıl 2. Lig'e çıkarma hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Yenitürk, Van Büyükşehir Belediyespor'un şehrin markası olduğunu belirterek, cumartesi günü yapılacak kongrenin Van'a ve Van Büyükşehir Belediyespor Kulübüne hayırlı olması dileğinde bulundu.

Bakmadan Geçme