Yerel gazete temsilcilerinden Vali Balcı'ya ziyaret

Van'da günlük yerel süreli yayın yapan gazetelerin imtiyaz sahibi ve temsilcileri Vali Dr. Ozan Balcı'yı makamında ziyaret etti.

Van'da resmi ilan almaya haiz günlük gazete temsilcileri Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'yı ziyaret ederek, yapılan yatırımlar, gerçekleştirilecek projeler, sahil yolu ve çevre yolu çalışmaları, yapımı tamamlanan anaokulları, dağıtımı gerçekleştirilen iki milyon kitap, mahallelere bayanlar için yaptırılan spor merkezleri ve yapılacak birçok proje hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi adına Vali Balcı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vansesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan, Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, Yeni Doğu ve Van65 Haber Gazeteleri Temsilcisi Orhan Olgun ve Van Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferhat Aköz, Vali Balcı'yı ziyaret ederek, yerel gazetelerin sorun ve sıkıntılarını aktardı. Şehrivan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yunus Emre Aykaç taziye nedeniyle ziyarete katılamadı.

Bazı kurumların ihale ilanlarını açık ihale usulüyle gazetelerde yayınlamadıkları, gazetelerde yayınlanma oranlarında düşüş olduğunu dile getiren gazete temsilcileri, en büyük gelir kaynaklarının bu şekilde kaybolduğunu gazetelerle birlikte Van'da vergi mükellefi sanayici, tüccar ve esnafın ekonomik anlamda mağdur olup sıkıntı yaşadıkları dile getirildi.

Vali Ozan Balcı ilgili vali yardımcılarını arayarak, konunun takip edilmesini, kurumlara genelge gönderilerek gereğinin yapılması talimatını verdi.

Vali Balcı ziyaret sonrası gazetecilere Van konulu kitaplar hediye etti.

Ziyarette Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Sevinç hazır bulundu. HABER: TAHİR TEKİN

Bakmadan Geçme