Yerel yönetimlerde sektörel kümelenme ve kahvaltı rekoru

Yerel yönetimlerde mali kaynak üretimi, bölgesel olarak üretilen mal ve hizmetlerin yine yerel aktörler tarafından işlenerek ve pazarlanarak kent genelinde ekonomik hareketlilik oluşturulması eylemidir.

Yerel yönetimlerde mali kaynak üretimi, bölgesel olarak üretilen mal ve hizmetlerin yine yerel aktörler tarafından işlenerek ve pazarlanarak kent genelinde ekonomik hareketlilik oluşturulması eylemidir. Yerel yönetimlerde kaynak üretilmesi kolay bir faaliyet olmayıp, kaynak üretimi için kentteki üretici, pazarlayıcı, nakliyeci hatta tüketici gibi aktörlerin bir arada hareket etmesi gerekmektedir.

Bu durumda, yukarıda bahsedilen aktörlerin senkronize bir şekilde hareket etmesini sağlayacak itici bir gücün olması gerekmektedir. Bu itici gücün adı belediyeler yani yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimlerde, etkin ve kendine yetebilen bir ekonomi isteniyorsa sektörel ve bölgesel kümelenim yapılması iş kümesinin gelişimini, mevcut aktörler arasındaki ilişkileri düzenleyerek veya iş birliği potansiyelini güçlendirerek arttırmayı hedefleyen organize bir girişimde bulunulmalıdır.

Yerel yönetimlerin teşvik edeceği kümelenme girişimleri, işletmeleri doğrudan değil dolaylı olarak destekleyen faaliyetleri kapsar, aktörler arasında işbirliğinin geliştirilmesini destekler, ortak faaliyetlere odaklanır, eğitim bilgi ve iletişim teknolojisi araştırma ve geliştirme gibi alanlarda ortak yapıları destekler.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme