Yeşil Edremit susuz kaldı

Edremit ilçesinde sulama suyu sıkıntısı had safhaya ulaştı. Kış aylarında yapılan kar temizleme çalışmaları esnasında kanallarının bozulması nedeniyle vatandaşlar bahçelerini sulayamıyor. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Hacı Yılmaz

Su kanallarının çöp ve hafriyat birikintileriyle dolduğunu bahçelerine su akmadığını belirten Eski Camii Mahallesi sakinleri, sorunlarıyla alakalı defalarca Edremit Belediyesi ve Van Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne başvurmalarına rağmen sorunlarının çözülmediğini dile getirdiler.

Bahçelerini ve ağaçlarını sulayamadıkları için kuruduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Süleyman Bayram ve Ali Bayram, su arklarının çöp deposu haline geldiğini belirterek, yaşanan su sıkıntısının giderilmesini istediler.

İçme suyu şebekesiyle bahçelerini sulayamadıklarını belirten Eski Camii Mahallesi sakinlerinden Süleyman Bayram ve Ali Bayram her yıl aynı sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, su sıkıntısından dolayı bahçe ve ağaçlarının kuruduğunu, doğru düzgün verim alamadıklarını söylediler.

"Su arkları temizlensin"

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Eski Camii Mahallesi sakinlerinden Süleyman Bayram, "Biz Eski Camii Mahallesi sakinleri olarak ciddi anlamda su sıkıntısı yaşıyoruz. Bahçelerimizi sulamak için Yeni Camii Mahallesi'nden su almaktayız. Fakat kış aylarında yapılan kar temizleme çalışmaları nedeniyle bütün su arklarımız şuan kapalı. Su arklarının kapanmasından dolayı mahallemize sulama suyu gelememektedir. Su gelmediği için bahçelerimizi sulayamıyoruz ve ağaçlarımız kuruma noktasına geldi. Ektiğimiz sebzelerin hepsi kurudu. Her yıl DSİ'ye mahalle sakinleri olarak su ücreti ödüyoruz ama maalesef doğru düzgün su alamıyoruz. Su kanallarımız temizlenmiyor. Hır yıl kendi imkânlarımızla bu kanalları temizleyerek bahçelerimize su getirmeye çalıyoruz. Bu seferde belediye tarafından yapılan çalışmalardan dolayı yine arklar kapanıyor ve su alamıyoruz. Kış aylarında belediye yollarda kar temizleme çalışması yaparken bütün arklarımızı kapanıyor. Bu sorunumuza bir çözüm bekliyoruz. Bütün bahçelerimiz kurudu. Belediye ise bize içme suyu kullanmamız halinde 2 bin TL ceza keseceğini söylüyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ağaçlarımız kurudu. Sebze ekiyoruz fakat su veremiyoruz. Su akmamasından dolayı ciddi anlamda mağdur durumdayız. Öte yandan su kanalında bırakılan kapı yüksekte durduğu için kanalda az su geçtiği zaman yine su tarafımıza akmıyor. Kanalda bırakılan su kapıları seviyenin çok üstündedir. Bu sorunumuz için defalarca Van Devlet Su İşleri Müdürlüğüyle görüşmemize rağmen sorumuzu çözmediler. Edremit Belediyesi ve DSİ'den bu sorunumuz çözmelerini bekliyoruz. Ayrıca su kanallarımızın da beton olmasını ve kanalların daha genişletilmesini ve temizletilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme