Yıktırılan eski belediye iş merkezinin yeri düzenleme bekliyor

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ağır hasar alan, aradan12 yıl geçtikten sonra yıkımı gerçekleştirilen eski belediye iş merkezinin yerine çevre düzenlemesi yapılmasını isteyen vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu.

TAKİP ET

Gazetemizin gündeme taşımasıyla yarım kalan yıkımın gerçekleştirildiği Eski Belediye İş Merkezinin yerinin görüntü kirliliği yaratarak kötü görüntü oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar çevre düzenlemesi yapılması konusunda yetkililere seslendiler.

Yarım kalan Eski Belediye İş Merkezi'nin vatandaşlar arasında huzursuzluk yarattığını, adaba mugayir uygunsuz şeyler yapıldığı, tinercilerin mesken tuttuğu, konumu itibariyle en ufak bir sarsıntıda küçük ölçekli depremde dahi oradan geçen insanların üzerine yıkılıp altında kalabileceklerini belirtilerek, derhal yıktırılması gerektiğini "Riskli binalar tehlike saçıyor" başlığıyla gündeme taşıyan Vansesi Gazetesi'nin haberinden sonra harekete geçen ekipler yarım kalan yıkımı tamamlamıştı. Gazetemize konuşan vatandaşlar çevre düzenlemesi yapılıp söz konusu yerin otopark olmasını istedi.

“VAN'IN İMAJINI BOZUYOR”

Gazetemize açıklama yapan vatandaşlar, “23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen Van depreminin ardından ağır hasar gören ve aradan 12 yıl geçtikten sonra yıktırılan eski belediye iş merkezinin yeri kötü görüntüsüyle Van'ımızın imajını zedeliyor. Bu görüntüler Van'a yakışmıyor. Eskiden yıkılacak diye yanından geçmeye korkuyorduk, şimdi kötü görüntüsünü görmemek için yolumuzu değiştiriyoruz. Van birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu tür çirkin, hoş olmayan görüntülerle lanse edilmemeli. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin bakış açısı içinde kötü örnek oluyor. Yetkililer bir an evvel gerekli çevre düzenleme çalışmalarını yapmalı. İlimizin en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununu bir nebze olsun ortadan kaldırmak için eski belediye iş merkezinin yeri geçici olarak otoparka dönüştürülmeli” dediler. HABER: TAHİR TEKİN

Yorumlar 1
Kıymetli Yöneticilerimize 18 Ağustos 2023 14:44

ESKİ VASKİ BİNASININ BOŞ, BAKIMSIZ VE ÇİRKİN ŞEKİLDE BIRAKILAN ALANI BİTİŞİKTEKİ AHMED-İ HANİ PARKI İLE BİRLİKTE YEPYENİ BİR KONSEPTLE DÜZENLENİP BÜYÜK, MODERN,GÖZ ALICI,YEMYEŞİL BİR " AHMED- İ HANİ PARKI " OLARAK VANLILARIN HİZMETİNE AÇILIRSA ŞEHİRDE MEMNUNİYET YARATIR. BEDESTEN ÇARŞISI TAMAMLANIP AÇILIRSA, ÇEVRE SOKAKLAR SİL BAŞTAN YENİLENİP OTANTİK VE BEGONİT SOKAKLAR HALİNE GETİRİLİRSE O ALAN ŞEHRİN YENİ YÜZÜ OLUR. UMARIZ VBB VE İPEKYOLU BELEDİYELERİ BU ALANLARI GÜNDEMİNE ALIR.

Bakmadan Geçme