YILBAŞ'TAN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in 1995'te üniversitedeki odasına vali tarafından bomba koydurulduğu iddiasını, dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş yalanladı.
Mersin’in Silifke ilçesindeki yazlığında tatil yapan ve şu anda Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi Genel Başkanı olan Mahmut Yılbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in 1995'te üniversitedeki odasına vali tarafından bomba koydurulduğu yönündeki sözlerine yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi. Yılbaş, 'Her türlü vicdan, insaf ve sağduyu değerlerinden mahrum ve gerçek dışı sözkonusu iddialar, zamanın Van Emniyet Müdürü’nün ifadesine dayandırılmaktadır' dedi.
Emniyet Müdürü İsmail Karaman'ın konuya ilişkin açıklamalarında da iddiaları yalanladığını belirten Yılbaş, 'Başka bir izahata gerek görülmeyen asılsız bu isnatlarla ilgili tutumumuz gereken zamanda, gerekli hukuki usul ve esaslara göre belirlenecektir' ifadesini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, “1995'de benim üniversitemdeki odama bomba konuldu. Yiyecek ekmeğimiz vardı, bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuvarını aradım, 'ne oldu' diye. En sonunda yetkililer 'Boşuna üstüne gitme zara görürsün' dediler. Nedir bunun adı -Siz bunu nasıl izah ediyorsunuz- ilk defa burada söylüyorum. Dönemin emniyet müdürü bana 'Sayın hocam ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim, sizin odanıza bombayı vali koydurdu' dedi. Türkiye bunları yaşadı' açıklamasını yapmıştı. vanhaber,haberlervan,mahmut yılbaş,hüseyin çelik,bomba

Bakmadan Geçme