Yol açın

Yol açmak, Van'ın çağdaş anlamda sağlıklı, kaliteli ekonomik ve sosyal değeri yüksek şehir kimliği kazanmasına ve planlı büyümesine katkı sağlamaktır.

Yol medeniyettir.

Yol açmak ışığa ulaşmaktır. Yol açmak geleceği görebilmektir. Aydın'lıktan, medeniyetten korkanlar yol açamazlar. Yol açmadıkları gibi açık yolları kapatmaya çalışırlar.

Yetersiz, yeteneksiz, vizyonsuz insanların eline yetki ve güç geçtiğinde onlar da çıkara, fitneye, fesada karanlığa kaosa yol açarlar.

Geleceğe güçlü hazırlanmak için planlı geniş yollar açmak lazım. Gelişmeyi, değişmeyi öngören kurumsal disipline, yaslara bağlı idareciler her anlamda yeni yollar açılmasına önem verirler.

Örneğin;

Kentlerinin ve toplumlarının medeni modern imkanlara zamanında kavuşabilmeleri için virgül gibi kıvrılmayan, torpile, hatıra, çıkara göre kavis almayan geniş yollar açarlar.

Bilgi birikim sahibi gençlere siyasette, eğitimde, ekonomide, kültürde ve sanatta yol açarlar.

Toplumun refahı için kalkınmaya, üretime, girişimciliğe ve yeni fikirlere yol açarlar.

Barışa, kardeşliğe, birlikteliğe, huzura ve güvene yol açarlar.

Kadınların, çocukların, yaşlıların, engellilerin nihayetinde pozitif ayrıma ihtiyacı olanların mutlu yaşama kavuşabilmeleri için yol açarlar.

Zeki, çalışkan, idealist ve liyakat sahibi kişilerin kentlerin ve toplumların geleceğinde etkili noktalarda görev ve sorumluluk alabilmeleri için yol açarlar.

İnsanların şikayetlerini, önerilerini, taleplerini iletebilecekleri hak, hukuk, adaletin doğru tecellisi için hak arama yolları açarlar.

Bu bakımdan her anlamda yeni yollar açmak lazım.

Toplumu iyiye, doğruya, güzele ve mutluluğa ulaştırmak, kentleri yaşanılabilir hale getirmek için yeni yollara ihtiyaç var.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu bu bağlamda kentimizde yeni yollar açılmasıyla ilgili heyecan verici açıklamalarda bulundu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme