YYÜ Edebiyat Fakültesi vefa gösterdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen I. Buluşma Gecesi 2015 Vefa Yılı temasıyla yapıldı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peymai Battal, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı'nın da katıldığı gecede Edebiyat Fakültesi'ne emeği geçen isimler plaketle onurlandırıldı.

Vansesi Haber Merkezi

YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda düzenlenen Edebiyat Fakültesi I. Buluşma Gecesi'nin ilki '2015 Vefa Yılı' temasıyla önceki akşam gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören geceye YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, YYÜ akademik ve idari personelin yanı sıra davetliler katıldı.

Edebiyat Fakültesi'ne emeği geçen ancak hayatta olmayan öğretim görevlileri ve personel ile akademik başarıda dereceye giren öğretim görevlileri ile fakülteye katkısı olan isimlere ve öğrencilerin plaketi ve teşekkür belgesiyle onurlandırıldığı 2015 Vefa Yılı temalı gece büyük ilgi gördü. Gecede gazetemizin yazı işleri müdürü ve köşe yazarı İkram Kali'ye katkılarından dolayı YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından teşekkür plaketi verildi.

Gecede konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gösterilen ilgiye yoğunluğa sevindiğini belirterek, fakültede yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Geceye katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan Edebiyat Fakültesi'nin, Van Fen-Edebiyat Fakültesi adıyla 1979 yılında Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulduğunu, 1981/1982 Eğitim-Öğretim Yılı'nda 35 öğrenci ile eğitime, 2 Nisan 1983 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlandığını, 01 Mart 2011 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Fen Fakültesi ile Edebiyat Fakültesi olarak ayrılmasıyla fakültenin Edebiyat Fakültesi olarak yeniden yapılandırıldığını belirterek şu anda fakülte bünyesinde 13 bölüm olduğunu söyledi.

Edebiyat Fakültesi'nin 2016 yılından itibaren çok sayıda panel, konferans gibi etkinlikler düzenleyeceğini kaydeden Taştan, ' 'Gecenin amaçlarından biri, yiten değerlerimizi anmaktır. Diğer bir amacımız ise Edebiyat Fakültesi personeli olarak 2015 yılına bir göz atmak ve geleceğe dair planlarımıza ışık tutmaktır. Bu yüzden bu yılki etkinliğimizin ana teması 'Vefa Yılı' olacaktır. Her yıl yeni temalar ışığında bir araya gelerek bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz' diye konuştu.

Gecede sahne alan YYÜ Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç Dr. M.Metin Barlık, YYÜ Türk Müziği Konservatuvar öğretim görevlileri ve öğrencilerinin sazları eşliğinde sahne alarak geceye türküleri ve fıkralarıyla renk kattı.

Bakmadan Geçme