YYÜ Vakfı’ndan Teknokente Ziyaret

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vakfı üyelerinden Adnan Selçuk, Dr. Süheyla Dabbaoğlu, Zerrin Akköprü Eskitaşçioğlu, Ertugrul Çabuker, Yakup Akgül ve Mehmet Çaldağ, YYÜ Teknokenti ziyaret etti.

Ziyaret esnasında YYÜ Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Necat Görentaş ve YYÜ Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mahmud Gedik hazır bulundu.

Teknokentlerin önemine değinen Görentaş, teknokentlerin üniversite-sanayi ilişkilerinin somut işbirliğine dönüşmesinde köprü görevini üstlenen kuruluşlar olduğunu vurgulayarak, “Teknokentte ilk etapta 27 girişimci firma ile faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. İleriki tarihlerde ise ek binalar yapılarak taleplere yanıt vereceğiz. Şimdiye kadar İstanbul ve Kocaeli illeri de dahil olmak üzere teknokentte faaliyet göstermek isteyen toplam 16 firma ile sözleşme imzaladık. Bu şirketlerden yüzde 50'si KOBİ, yüzde 50'si de akademisyenlerden oluşmaktadır. Bu kapsamda 4 adet medikal şirketi, 6 yazılım şirketi, 4 adet tarım ve hayvancılık şirketi, 1 adet savunma sanayi ve nano teknoloji şirketi ve 1 adet de inşaat ve kimya şirketinden oluşmaktadır. Bu şirketlerin içinde Tanı Amaçlı Laboratuvar Kiti üretiminden Endoskopi Biyopsi Forsiplerinin Incetion Molding ( MIM) Teknolojileri üretimine, Kuantun Noktacılık ile Duyarlı Hale Getirilmiş Nano Örgü Yapılı Güneşi Pili üretiminden Verimli Toprak üretimine kadar birçok alanda faaliyet gösterecek firmalarla sözleşme imzaladık. Ayrıca İran ve Irak menşeli şirketler de teknokentimizi ziyaret ettiler. Bu çerçevede 3 İran menşeli firma teknokentte yer almayı planlamaktadır. Bununla beraber teknokentimiz, Asya ve Avrupa'da faaliyet gösteren firmalara ve girişimcilere yönelik avantajlı faaliyetler sağlamaya devam edecektir'' dedi.

Adnan Selçuk ise, YYÜ Teknokent'in Van ili için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu fırsatın ilin gelişimi için iyi kullanılması gerekmektedir. Bu çerçevede tüm kurumların koordineli olarak çalışması başarıyı beraberinde getirecektir. Vakıf ve teknokent işbirliğinde üretilecek projeler ile özellikle üniversite öğrencilerimizin kendilerini geliştirmesi için fırsatlar oluşturma arzusundayız. Bu nedenle öğrencilerimizin fikirlerinin üretime geçirilmesinde teknokentin vereceği desteklerin önemi bizim için fazladır” şeklinde konuştu.
Dr. Dabbaoğlu da; üniversite ve sanayi işbirliğinin önemli olduğunu ve sanayinin gelişmesi için bilimin vazgeçilmez bir etki oluşturacağını dile getirdi. Özellikle inovatif ürünlerin üretilmesinde üniversitenin bilgi birikiminden destek alınması gerektiğini ve bu destek hususunda teknokenttin lokomotif bir unsur olduğunu vurguladı.
Toplantı sonunda heyet YYÜ Teknokent binasını inceleyerek, yer alan firmalarla ilgili bilgiler aldılar.

Bakmadan Geçme