YYÜ VE OSB'DEN GÜMRÜK BAŞMÜDÜRÜNE ZİYARET

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok, ihtisas gümrüğü konusunda gerekli bilgileri almak için Van Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mustafa Şahin’i ziyaret etti.

Ziyaret sırasın bir konuşma yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok, ihtisas gümrüğü konusunda çalışmaların tamamlandığını ve ihtisas gümrüğünün Van'da kurulması halinde, Van ekonomisinin her bakımdan pozitif duruma geçeceğini belirtti. Çok, “Bizler sanayiciyiz. Van'ın ekonomisini düzeltmek için elimizi taşın altına koymuşuz. OSB olarak YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Bizlere her konuda yardımcı oluyor. Ne zaman sıkışırsak kendisini hemen yanımızda görüyoruz. İhtisas gümrüğünün Van'da kurulması için hiçbir zaman desteklerini bizden esirgemediler. Bunun yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün ilimizde olması bizleri son derece sevindiriyor ve bizim için büyük bir şanstır. Gümrük müdürü ve YYÜ'nün desteklerini yanımızda gördükçe, kendimizi güçlü olarak görüyoruz. İhtisas Gümrüğü Birliği'nin ilimizde hızlı bir şekilde kurulmasında emeğiniz çok oldu. Bunu her yerde dile getiriyoruz. Bizler birbirimizi sevdikçe başarıyı yakalayabiliriz. Kim ne düşünürse düşünsün ben memleket hastasıyım. Memleketin ekonomisi için ne gerekirse hep birlikte yapalım. Benim bütün derdim ve bütün gayem Van'ın ekonomik anlamda güçlenmesidir. İlimiz neden bir Gaziantep ve bir Kayseri gibi olmasın. Van bu alanda gelişmeye müsait bir ildi” dedi.
Gümrük ve Ticaret Müdürü Mustafa Şahin ise, yapılan ziyaretten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, her zaman namuslu ve dürüst çalışan esnaf, sanayici ve tüccarın yanında yer aldığını söyledi. Gayri meşru yoldan kazanç elde etmek isteyen herkesin karşısında olduklarını belirten Şahin, ihtisas gümrüğünün ivedilikle hayata geçmesi için üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Yüzüncü Yıl Üniversite (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Artık küçük işleri bırakmamız lazım. Büyükşehrin insanları büyük düşünmelidir. Üretici olmalıyız. Biran evvel üretime geçmeliyiz. Sadece bilim değil ekonomik anlamda da kendimizi işin içerisinde görüyoruz. Kendimizi bu konuda mecbur kılıyoruz. İlimizin ekonomisi ne kadar iyi olursa, bu iyileşme öğrencilerin başarısına da yansır. İlimizdeki velilerin ekonomik durumu iyi olduğu sürece, öğrencilerimizin refah seviyesi de buna bağlı olarak iyi duruma geçer. Sorunlarımız belli, çözüm yollarını bulmak için hep birlikte gayret gösterirsek hedefe daha çabuk ulaşırız” dedi.

Bakmadan Geçme