YYܒDE KANALİZASYON ÇİLESİ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde dört yüksek okulun bulunduğu binanın zemin katı lavaboların tıkanmasından dolayı kanalizasyon suyu ile doldu. Öğretim elemanları, öğrenci ve personeller yaşanan sorunun çözülmesini istediler.

İlhan SİYAHTAŞ

YYÜ'ye bağlı Van Başkale Meslek Yüksek Okulu, Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Van Sağlık Yüksek Okulu ve Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun bulunduğu binanın zemin katı lavaboların bağlı olduğu kanalizasyon giderinin tıkalı olmasından dolayı kanalizasyon suyu ile doldu. Kanalizasyon suyundan kaynaklanan kötü koku binayı sararken binada bulunanlar nefes almakta güçlük çekiyor. Öğretim elemanı, öğrenci ve personeller yaşanan sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

Zeminin su ile dolmasından dolayı yaklaşık 2 bin öğrenci, 70 öğretim elemanı ve 30 personelin bulunduğu binada yürümek neredeyse imkansız hale geldi. Zeminin kanalizasyon suyu ile dolması nedeniyle zemin katta bulunan laboratuar ve sınıflarda ders işlenemezken öğrenci ve personeller binaya giriş ve çıkışlarında kanalizasyon suyuna girmek zorunda kalıyorlar.

Rektörlüğü göreve çağıran öğretim görevlileri, öğrenciler ve personeller “ Bu ilgisizlik, sağlıksız durum üniversiteye yakışmıyor. Kötü koku ve sağlıksız bir ortama neden olan kanalizasyon suyu birikmesiyle sık sık karşılaşıyoruz. Bu nedenle birileri mikrop kaparak hastalanırsa şaşırmamak gerekir. Burası akademik bir kurumdur. Soruna artık köklü çözüm bulunmasını istiyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme