YYYÜ Öğrencilerinden Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaret

Van Büyükşehir Belediyesi 'Yerel Demokrasi Günleri' Başlattı. Etkinlik kapsamında 35 kent gönüllüsü öğrenci belediyeyi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vansesi Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi 'Yerel Demokrasi Günleri' kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan Büyükşehir Belediyesi Kent Gönüllüsü 35 öğrenci belediyeyi ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy belediye binasının birimlerini gönüllülere tanıttı. Aksoy, belediyenin daha önce birçok binada halka hizmet ettiğini ancak bu yıl itibariyle Van'a yakışır bir bina yaparak, tüm birimlerin bir arada hizmet vermesini sağladıklarını aktardı.

Gönüllülerden belediye meclisine ziyaret
Meclis salonunda Genel Sekreter Sedat Töre ve Belediye Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, gönüllülere çalışmalar ile ilgili sunum yaptı. Bozbay, bu ay içerisinde 4 belediyeye atanan kayyıma dikkat çekti. Meclisi düzenleyen yasalarda sadece seçilmiş üyelerin meclise gelebileceğini aktaran Bozbay, ancak Van'daki bazı belediyelere atanan 4 kayyım'ın hukuksuz bir biçimde meclise gelerek toplantılara katıldıklarını söyledi. 15 Temmuz'da TBMM'ye yapılanın aynısının bugün belediyenin meclisine yapıldığını ileri süren Bozbay, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Genel Sekreter Sedat Töre de belediyelerin kuruluş aşamaları ve sorumluluğunda olduğu çalışmaları aktardı.

Her hafta farklı mahallerden yurttaşlar ağırlanacak
Mecliste yapılan konuşmaların ardından gönüllülere, Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı çalışmaları slayt şeklinde aktarıldı. Sunumun ardından gönüllüler, belediye ile ilgili öneri ve şikayetlerini ve kent ile ilgili yapılması gerekenleri dile getirdiler. Ziyaret kokteyl ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Belediyenin başlattığı 'Yerel Demokrasi Günleri' kapsamında her hafta farklı mahallelerden yurttaşlar belediyede ağırlanacak, yurttaşlara belediye birimleri tanıtılıp belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verilecek.

Bakmadan Geçme