Zamlı maaşlar belli oldu! Emeklilere müjde... e-Devlet'ten kontrol edilmeli!

Milyonlarca emekli bu müjdeli haberi bekliyordu. Temmuz zam oranının açıklanmasıyla birlikte emeklilerin zamlı maaş bekleyişleri başladı. Temmuz ayında alacakları zamlı maaşın hangi gün yatırılacağı merak ediliyordu. İşte tüm detaylar...

Emekli maaşlarına yapılan zam açıklandı ve emekli vatandaşların Temmuz ayı maaş zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zam ile ilgili çok sayıda açıklama ve gündem oluşurken emekli vatandaşlar ise zamlı emekli maaşlarını alacakları tarihi araştırmaya başladı. Emekli aylıklarına yapılan yeni zamla beraber zamlı emekli maaşları sorgulama ekranı da açıldı. İşte Temmuz zamlı emekli maaşı ile ilgili tüm merak edilenler…

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 25'LİK ZAM

Emeklilerin maaş zamları belli oldu. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi olan milyonlarca emekli vatandaşın 2023 yılının ilk yarısında maaşlarına alacakları zam oranı kararlaştırıldı. Emekli maaşlarına yapılan zamda dikkat edilen en önemli veri 6 aylık enflasyon oranı olmakta. Bu kapsamda merakla beklenen enflasyon verileri 5 Temmuz 2023 tarihinde açıklandı ve TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarına yapılacak zam da netleşti.

ZAMLI MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarına 2023 Temmuz ayında yüzde 25 oranında zam yapıldı. Yüzde 19.77 oranındaki enflasyon zammına refah payı da eklendi ve emekli maaşları yüzde 25 oranında arttı. Emekli maaşlarına gelen zammın ardından gözler zamlı maaşlara çevrildi. Emekli vatandaşlar, Temmuz zamlı maaşlar ne kadar, zamlı maaşlar ne zaman, hangi tarihte yatacak şeklinde sorulara yanıt aramaya başladı.

E-DEVLET'TEN KONTROL EDİLMELİ

Emeklilere yapılan yüzde 25'lik maaş artışının ardından emekli vatandaşlar zamlı maaşlarını araştırmaya başladı. Yapılan bu zam sonrasında emekli aylıkları ne kadar yükseldi, kaç TL oldu, ne kadar zamlı maaş alacaklar merak eden emekliler, maaşlarını hesaplıyor. Emekli vatandaşlar, maaş bilgilerini kolayca öğrenebilirler. Bunun için e-Devlet sistemine TC Kimlik Numarası ve mevcut şifreleri ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna 'Emekli Aylık Bilgisi' yazmanız yeterlidir. Bu yazının ardından zamlı maaşlar ile ilgili tüm bilgiler önünüze çıkacaktır.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI HESAPLARA YATTI MI?

Zamlı emekli maaşlarının tutarı kadar hangi tarihte, ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak edilenler arasında. Bilindiği gibi emekli aylıkları tahsis numarasının son hanesine göre her ayın 17'sindn itibaren hesaplara yatmaya başlar. Bu tarih doğrultusunda 2023 Temmuz ayında da emekli maaşları hesaplara yatmaya başladı.

Bakmadan Geçme