Zararlılara karşı ilaçlama seferberliği devam ediyor

Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için imkanlarını seferber eden Van Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında büyük bir titizlikle ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşı önlemler almaya devam eden Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Van'ın tüm kırsal mahallelerinde karasinek, bit, pire ve kenelere karşı başlattığı ilaçlama seferberliğinde mahalle mahalle ilaçlama yapıyor.

Mahalle içinde bulunan ahırlar başta olmak üzere, evlerin önündeki bahçeler, samanlıklar ve benzeri alanlarda insan ve hayvan sağlığını tehdit eden zararlılara karşı özverili bir çalışma gerçekleştiren ekipler, yaptığı ilaçlama çalışmalarıyla mahalleleri, kent zararlılarından kaynaklı doğacak tehlikelerden koruyor.
Yurttaşların talepleri doğrultusunda rutin uygulamalarında kapsamı daha da genişlettiklerini belirten ekipler, yapılan ilaçlama çalışmalarıyla, yurttaşların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini hedefliyor.

Bakmadan Geçme