Zehirli Ayakkabılar Vatandaşı Markaya Yönlendirdi
Türkiyenin gündeminde olan zehirli ayakkabı haberleri vatandaşı marka ayakkabılara yöneltti.
Zehirli ayakkabı haberiyle birlikte Van'da da gerek esnaf ve gerekse vatandaşlar, marka ayakkabı kullanımının daha doğru olacağını ifade ettiler. Muhammet Gültepe isimli vatandaş, ayakkabı alırken özellikle kalitesine ve konforuna dikkat ettiğini belirtti.
Aytaç Demir isimli vatandaş ise, öncelikle marka olduğuna dikkat ettiğini ifade ederek, “Marka oldu mu zehirli ayakkabının gelmesi imkânsızdır diye biliyoruz. Ondan başka da bilmiyoruz. Marka oldu mu yeterli bizim için” şeklinde konuştu.
İnci Ayakkabı Mağaza Müdürü Zafer İlbay da, müşterilerinin ayakkabı alırken zehirli olup olmadığından bazen tereddüt ettiğini söyledi. İlbay, “Müşteri ürünü aldığı zaman içindeki ve altındaki ‘hakiki deridir' etiketine dikkat etmelidir. Hakiki deri ayakkabı kesinlikle zehirleme yapmaz. Sağlığa zararlı kesinlikle olmaz. Ama marka önemlidir. Çünkü üretimin nasıl yapıldığını herkes biliyor, ne şartlarda üretildiğini, derisinin ne olduğunu ve sağlığa zararlı mı değil mi bunlar test edilip ondan sonra satışa sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.
Hem Van'da hem de İran'daki esnaflara toptan ayakkabı satışı yapan Serdar Ayakkabıcılık iş yeri sahibi Ömer Erez de, çocukluğundan beri bu işi yaptığını ve böyle bir olayın olacağını daha önceleri de tahmin ettiklerini vurgulayarak, “Çünkü üretim dışarıda, Çin'de yapıldığı için biz bu tür sorunla karşılaşacağımızı düşünüyorduk. Zaten tamamıyla yurt dışından gelen ürüne karşıydık. Çünkü imalat Türkiye'de olursa hem Türkiye'deki işsizliğe bir çareydi hem de kullanılan malzemenin deri ürününden olacağını ve daha sağlıklı olacağını düşünüyorduk. Zaten yanlış olmazsam hükümet de bu konuda çalışma yaptı. Herhalde ithalatı durdurdu. Şu anda artık hep yurt içinde imalat olacak. Bence olması gereken de buydu. Genelde biz Türkiye'de üretilen malı, yani bizim ürünlerin yüzde 90'ı hep yerli mal, hep Türk malı. Zaten bizim burada İran'a da ticaretimiz olduğu için İran'daki müşterilerimiz bizden hep Türk malı olanı alıyor. Üzerinde illaki ‘Türk malı' yazarsa o ürünü alıyor, eğer yazmıyorsa satışta zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.