Zeydan ve Şedal birimleri inceledi 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, birim ziyaretlerini sürdürüyor. Zeydan ve Şedal, bu kapsamda Aşevi, Kreş ve Gündüz Bakımevi, Afet Koordinasyon Merkezi ve Makine İkmal yerleşkesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlk olarak, VASKİ yöneticileriyle bir araya gelen Zeydan ve Şedal, kentin su ihtiyacı ve altyapı çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir ve birim amirlerinden bilgi alan Zeydan ve Şedal, kentin su ihtiyacı ve yapılması gerekenler konusunda görüşmeler sağladı.

Ardından İpekyolu üzerinde bulunan Makine İkmal, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı yerleşkesini ziyaret eden Zeydan ve Şedal, buradaki bakım ve onarım atölyelerini detaylı bir şekilde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Personelin özverili çalışmalarını takdir eden Zeydan ve Şedal, çalışanlara başarılar diledi.

Aşevinden 5 bin 51 kişiye yemek

Daha sonra Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Aşevi'ni ziyaret eden Zeydan ve Şedal, günde 5 bin 51 kişiye 3 çeşit sıcak yemek sağlayan aşevinde yapılan çalışmaları yerinde gözlemledi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Zeydan ve Şedal, aşevi personeline teşekkür etti.
Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni de yerinde inceleyen Zeydan ve Şedal, eğitim kalitesiyle öne çıkan tesis hakkında bilgi aldı. Zeydan ve Şedal, kreşte sunulan eğitim imkânlarını detaylı bir şekilde inceledi.

Van'a AKOM geliyor

Bunun yanı sıra, Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit sınırlarındaki Fidanlık Parkı'nda Afet Koordinasyon Merkezi kuruyor. Zeydan ve Şedal, merkezin kurulacağı binayı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi AKOM ile Van'ı afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirmeyi amaçlıyor.

‘Olumsuzluklara rağmen sorunları aşacağız'

Zeydan ve Şedal, Büyükşehir Belediyesi olarak Van halkına yönelik hizmetlerin aksamaması için yoğun bir çaba içerisine girdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bizler göreve geldiğimiz ilk anda tüm gücümüzü Van'ın ve Van halkının huzur ve refahına adayacağımızı dile getirmiştik. Bugün geldiğimiz aşamada elden geldiğince sorunları tespit ve çözüm önerileri üzerine yoğunlaşmış bulunmaktayız. Tüm birimlerimiz özverili bir çalışma içerisinde. Bizler de daha iyisini nasıl yapabiliriz hususunda kafa yormaya devam ediyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen var olan sorunları halkın da desteğiyle aşacağımıza inanıyoruz.”

Yorumlar 1
HERKES CİDDİYETLE OKUYUP CİDDİYETLE DÜŞÜNSÜN LÜTFEN. 26 Haziran 2024 22:51

DÜNYANIN HER YERİNDE KALDIRIMLAR YAYALARIN RAHAT, HUZURLU VE GÜVENLİ DOLAŞMASI İÇİNDİR. YOLLAR İSE ARAÇLARIN RAHAT, GÜVENLİ VE KURALLI YOL ALABİLMESİ İÇİNDİR. KENT MERKEZİ- ÇARŞILAR İSE ŞEHİRDE YAŞAYAN VEYA ŞEHRE UĞRAYAN YERLİ- YABANCI ZİYARETÇİLERİN RAHAT, HUZURLU, GÜVENLİ VE KEYİFLİ ŞEKİLDE DOLAŞTIĞI, ALIŞVERİŞ YAPTIĞI , İNSAN KALABALIKLARI İÇİNDE ZAMAN GEÇİRDİĞİ, YANİ ŞEHRİN KALBİNİN ATTIĞI YERLERDİR. ŞİMDİ BÜTÜN MEDENİ, ÇAĞDAŞ, DÜZENLİ, FERAH VE TEMİZ BÜYÜKŞEHİRLER GİBİ VAN' I MERCEK ALTINA ALALIM BUYRUN BU SORULARA HERKES CEVAP VERSİN: @ Van çarşıları ferah, geniş, güzel ve bakımlı mı? @ Esnaflar dükkanlarının önünü, kaldırımı, yol kenarlarını, ağaç altlarını kendilerine, müşterilerine ve iş yerlerine ait çöp ve atıklarla kirletiyor mu? @ Van'ın çarşılarında sağlı sollu olarak çöp kovası monte edilmemiş veya çöp kovaları kaldırılmış onlarca cadde, sokak ve ara sokak var mı? @ Van çarşılarında daracık sokaklar ve ana arterler, otoparklar yapılmadığı için ücretli otopark şeklinde ihale edilmiş mı? @ Van çarşılarında manavlar, çay evleri, kafeler, lokantalar, marketler, büfeler, tuhafiyeciler, hırdavatçılar, fırınlar ve diğer bütün esnaflar kaldırımları masa,sandalye, kasa، malzeme, ürün ve eşyalarıyla hatta bazen fazlalıklarıyla işgal etmiş mı? @ Van çarşılarında işportacılar, sigara satıcıları, dilenciler kaldırımları ve sokak başlarını zaptetmiş mı? @ Van çarşılarının tamamında gece gündüz 24 saat boyunca kısmi temizlik çalışmalarına rağmen yoğun ve yaygın şekilde izmaritler, boş su petleri, atık sigara paketleri, kartonlar, kağıtlar, naylonlar, her tür çöp ve atıklar rahatsız edecek boyutta yaygın mı? @ Van'da yaşayan esnaf, müşteri, yaya veya sürücülerin bir kısmı şehri, yolları, kaldırımları, caddeleri, sokakları, refüjleri, parkları ve çevreyi kirletme noktasında çok bilinçsiz, çok sorumsuz ve çok ihmalkar davranıyor mu? @ Van'da parklar, yeşil alanlar, kent temizliği konusunda yıllar yılıdır ilgili kurum ve birimler ihmalkar, ilgisiz veya yetersiz davranıyor mu? @ Van kent merkezi ve üç merkez ilçesi ile merkez mahallelerinde belediyelerin ve ilgili kurumların yapması gereken çok sayıda hizmet eksik mi? Soruları bu şekilde uzatmak mümkün. BUYRUN ŞEHRİNİZİ, İLÇENİZİ, MAHALLENİZİ, ÇARŞINIZI, CADDENİZİ, SOKAĞINIZI, İNSANINIZI, KURUMLARINIZI VE KENDİNİZİ CİDDİYETLE BİR DÜŞÜNÜN.

Bakmadan Geçme